въпрос относно голф 2 на ретро парад в Созопол
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос относно голф 2 на ретро парад в Созопол
колеги освен към нашата марка съм фен и на ретро автомобилите и парадите, които се провеждат в страната, на 01.09.2012-та бях в Созопол и бях учуден да видя именно голф 2 на ретро парад , дали не е някой от нашия форум
, беше варненески - зелен с малко жълто или оранжево на част от предния капак и част от предния калник , ако не се лъжа номера беше в 5702 .. , но не видях стикера на клуба , както и да е по-скоро ме вълнува дали реално годината, която беше записана е наистина 1984-та, знам че от 83-та има голф 2 , но този беше с целия прозорец , с пластмасовите лайстни по вратите(а не с гумените като на по-старите), по броните нямаше онази нишка от хром или някакъв друг материал , беше си изцяло като модела след 87-ма година , та се чудя по какъв критерий се допускат автомобили на подобен парад , в такъв случай аз мога ли да участвам с моя голф от 91-ва , за мен лично тези автомобили са прекалено съвременни за подобен парад , а и може би дълго още ще изглеждат съвременно ...ако е наш колега - да не се обиди нещо , голфа си е супер,но годината не ми се вързва нещо , освен това коли чак над 30 години мисля че се считат за ретро...

- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпрос относно голф 2 на ретро парад в Созопол
Скоро бях в Полша и там се запознах с автомобилни манияци които притежават оригинални соц возила и такива реставрирани.При тях автомобил на 25г може да мине специална комисия и да се регистрира като ретро автомобил.След като е регистриран като такъв отпада годишния преглед и данък върху превозното средство.Гражданската застраховка е та половин цена защото всеки знае че такъв автомобил не се кара всеки ден а само няколко пъти в годината.Не знам какъв точно голф си видял на парада но годината си е реална.

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми е било странно как на ретро парад в Благоевград всяка година участваше бял Голф 3 с интересни шарки , брони и т.н. ..... явно всичко зависи от организатора

-
- Автомобил:
- Двигател:
еее колега тази шкода 100 s купе направо ми скри шапката
, не знаех дори че има такъв модел , да не се окаже че има и 1000 mb купе 

-
- Автомобил:
- Двигател:
другата кола, която ми направи впечатление с новия си вид на въпросния ретро парад беше мерцедес 190, 1984-та година - също не беше като за там.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Набор 84 са на по 28 години
. Какво не му е ретрото?

-
- Автомобил:
- Двигател:
ами в смисъл , че на такъв парад очакваш да видиш нещо , което не се мярка по улиците , или поне се мярка рядко , а голф 2 , мерцедес 190 ... под път и над път и то в добра кондиция...
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Е то идеята да са в добра кондиция 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
golf_td написа:.. та се чудя по какъв критерий се допускат автомобили на подобен парад ...
http://bacretro.com/
запитай ги - оторизирани са (и май само те) от FIVA, да издават сертификат за оригиналност на реставрацията.
Издава го безпристрастна комисия

За да имаш сертифициран олдтаймер, за парада не знам.
относно годините:
..федерация на клубове за исторически превозни средства, най–вече самоходни коли от всички видове, които са на повече от 20г
тоест попада включително Golf 3, но не е исторически както Двойката.
...каквото и да означава това.

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
golf_td написа:еее колега тази шкода 100 s купе направо ми скри шапката, не знаех дори че има такъв модел , да не се окаже че има и 1000 mb купе
Едно малко уточнение - колата е Skoda 110R(двуврата версия на 110L).Двигател с работен обем 1107 см3 и мощност 52 к.с.По подобен начин изглежда състезателната версия - Skoda 130RS,Skoda 130LR с двигател с работен обем 1289см3 и мощност около 130 к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за уточнението колега, не ги познавам шкодите чак в такива детайли , но пък наистина 100 s e същата като тази , но седан , нещо както и ауди 90 всъщност е едно към едно с ауди 80 само че е купе.
Първия ми автомобил беие Джета 84-та година с малко прозорче.
20 годишен автомобил за Европа може да е ретро, за наса обаче са си болезнена реалност и ежедневие.
20 годишен автомобил за Европа може да е ретро, за наса обаче са си болезнена реалност и ежедневие.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”