Технически преглед на автомобил с АГУ през 2012 ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Технически преглед на автомобил с АГУ през 2012 ?

Мнениеот mupk0 » Вто 17 яну 2012 14:22

Мирише ви на газ в купето,защото не ви е монтирана правилно евро сондата.Затова има капак тази сонда..за да се монтира и затвори херметически,а единият от двата отвора да се изведе в атмосферата.Тоест имаш 2 отвора на пластмасовия капак.Единият се нанизва една тапа ,за да мине тръбата за зареждане.На другият се слага гофре и се отвежда извън колата.При мене е така направено и дори и да изпуска газ не мирише в купето,защото отдушника на бутилката е извън колата.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 17 яну 2012 14:31

И аз така предположих, "в атмосферата", щото то ако е в купето, къде ще е смисъла?
Че то и сега на моята обикновена сонда си има тапа около входящата тръба, а гофрето на изходящата е отведено извън купето, то ако ми "вкарват" газта от евроклапана в купето, по добре ще е да си карам с обикновената!!!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 17 яну 2012 14:33

Мирише на газ когато някой профан ти сложи уредбата.Моята като реши да изпуска газ ако ще изпусне излиза над резервоара и от там навън.Има оплътнение ново сложено от газаджията на капака над помпата(бенз) и самата дупка дето са пробили е с някакъв преходник завит в капака и с гарнитурка.Гофрето влиза доста плътно и проблеми няма.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 17 яну 2012 17:11

Хайде стига глупости как ще изпуска от сондата.По принцип тоя клапан изпуска при 27 атмосфвери,нормално газта вътре е на 4-5.За да изпуска трябва да напълните до горе и да оставите колата цял ден на плажа.И то пак не е сигурно защото аз съм го правил и от любопитство съм отварял багажника и съм пипал бутилката(на резервната гума) и е хладна,не студена,ами хладна тоест няма проблем.За да изпуска сигурно трябва да е пълна на 100% ,не на 80и да е на много горещо или да има пожар.Ако мирише някой маркуч нещо изпуска или от гърнето от вентилатора влиза,но има разлика в миризмата между гърнето и суровата газ,откакто спрях да пуша усещам разликата :D
Иначе колите с агу не мисля че са по-опасни.Всичко трябва да е монтирално правилно и да се поддържа.И само на бензин да сме ако не сме пипали нищо пак може да се заплаим от оголен кабел или напукан маркуч.Не мисля че при изправен автомобил газта е някакъв проблем.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Пон 23 яну 2012 22:00

Аз защо си мисля че евро-сондата пуска гас когато и се подаде ток(на контакт примерно) и с атоматичния ключ при които когато колата ена газ и угасне ,ключът обръща на бензин следователно клапана прекъсва газта, така при катастрофа или пркъсване на тръбата за газта от бутилката към изпарителя, подаването на газта ще спре. Или сдве думи имаме работещ двигател на газ-имаме газоподаване и обратно

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Пон 01 окт 2012 9:00

Mihailov78 написа:В момента по БТВ имаше репортаж за новите прегледи на АГУ.

От 1-ви Януари 2012 година няма да се прави воден тест на бутилките. Освен това изчезват специализираните пунктове за преглед на АГУ. Прегледа ще се извършва във всеки пункт за технически преглед, като прегледа ще е само визуален - т.е. бутилките няма да се свалят и да им се правят водни тестове на всеки 5 години. Това е свързано с евродирективи.

АГУ ще има паспорт както до сега и остава задължителна евросондата.

Днес на баща ми са му отказали при преминаване на техн.преглед да му заверят паспорта на АГУ-то. Казали са, че те такива проверки и заверки не правят :screwy
Ми сега?
ПС Сега видях, че това било отпаднало :bishop

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пет 19 окт 2012 15:06

Здравейте искам да попитам за актуална информация отностно минаване на ГТП с кола с АГУ.
При мен ситуацията е следната, колата няма паспорт на АГУ. Разбирам, че заверката му е отпаднала, но предполагам паспорта не е отпаднал и трябва да има? Ако ми трябва паспорт, къде мога да отида да ми издадат , за вече поставена уредба? Това е първото ми питане, защото предполагам като ида на технически преглед ще ми поискат паспорта за АГУ-то, а аз като нямам да не ме върнат. Другото ми питане е, какво по точно гледат/тестват на АГУ-то, зареждачката ми е отвън, евросонда имам, но да не ме върнат за нещо. Препоръчайте някой пункт в София.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 19 окт 2012 17:44

миналата седмица минах преглед, без евросонда. Искаха ми паспорт, като ми и обясниха защо го искат, но забравих. Самия преглед се отбелязвал само в софта и за да те проверят на пътя, трябва да имат връзка със софта, което за момента в Бг не става. Със сигурност ми го искаха обаче паспорта.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”