Който не знае съответно пита .
Харесал съм един бус LT , който е товаропътнически 7 места и място за товар . На мен тези места не ми трябват , ако махна седалките при регистрацията му в КАТ дали ще го регистрират товарен или трябва да минавам Технотест ?

Нужен ли е технотест при регистрация от 7 места към товарен
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Нужен ли е технотест при регистрация от 7 места към товарен
При минивановете ако нямаш седалки ти правят проблем.Предполагам че и ти ако ги изкормиш ще имаш проблем.Няма как да ти пишат в талона - товарен-ако той не е такъв .Ще трябва технотест.Най малко заради това ,че масата му без седалки няма да е същата.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Мой колега си купи Нисан Алмера Тино внос от Италия . Колата беше регистрирана 1+1 но отзад си имаше седалки
. При регистрирането в България , от КАТ поискаха да мине технотест ако ще се регистрира 4+1 и така стана .Загледах се в сайта на Технотест и там си пише 
Ще се допитам до един познат , дано да удари рамо

После прегледах графика им и видях че в Русе са един път в годината , и аз какво да седя да чакам да минатПреустроено ППС
Преустроени ППС са тези, които са претърпели конструктивни промени - напр. преустройство на пътническо МПС в товарно; на товарно МПС в пътническо; увеличаване или намаляване на седящите места в пътническо МПС; оборудване на учебни МПС; смяна на двигател; промяна на надстройка на товарно ППС и др.п.
Прегледите се извършват на основание на:
Наредба № I-45 на Министерство на вътрешните работи - за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на ППС
Наредба № 37 на Министерство на транспорта - за условията и реда за обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и условията и реда за издаване на разрешение за тяхното обучение

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mely написа:При минивановете ако нямаш седалки ти правят проблем.
Aбе не е много вярно.Зависи на какви ще попаднеш. Спрали са ме само с 2 седалки / пикапче каков толкова , малко спор и нищо .Бях натоварен догоре .
Седалките се свалят без употреба на инструмент , а и в книжката на автомобила има картинки с варианти на броя на седалките- кеф ти 7 , кеф ти 6 ; 5 .
Само болния мозък и липсата му на писалите законите и наредбите в Бг водят до триумене .Завода производител дава възможност за варианти. Като се свалят седалките се олекотява автомобила, това допринася з подобряване на спирачния път, намаляване на разхода и т.н. Разбирам да е 4 или 5 местен и да накачуля допълнителни седалки.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
red rider написа:Мой колега си купи Нисан Алмера Тино внос от Италия . Колата беше регистрирана 1+1 но отзад си имаше седалки. При регистрирането в България , от КАТ поискаха да мине технотест ако ще се регистрира 4+1 и така стана .Загледах се в сайта на Технотест и там си пише
После прегледах графика им и видях че в Русе са един път в годината , и аз какво да седя да чакам да минатПреустроено ППС
Преустроени ППС са тези, които са претърпели конструктивни промени - напр. преустройство на пътническо МПС в товарно; на товарно МПС в пътническо; увеличаване или намаляване на седящите места в пътническо МПС; оборудване на учебни МПС; смяна на двигател; промяна на надстройка на товарно ППС и др.п.
Прегледите се извършват на основание на:
Наредба № I-45 на Министерство на вътрешните работи - за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на ППС
Наредба № 37 на Министерство на транспорта - за условията и реда за обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и условията и реда за издаване на разрешение за тяхното обучение
Ами колегата ми е ходил до София по тази причина, но и там технотеста е боза с косми и се чудят за коя запетайка да се хванат ...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
цялата работа е да те смучат за пари .
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
На автоджамбазин и арабин вяра да нямаш
Отказах се , на снимките едно на живо друго , че и лъжат в описанието . 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”