Височина и твърдост на оригинални преди амортисьори поло/гол

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
A.Dutsov
Автомобил:
Двигател:

Височина и твърдост на оригинални преди амортисьори поло/гол

Мнениеот A.Dutsov » Сря 31 окт 2012 21:05

Интересувам се кои са най ниските и най меки амортисьори оригинални, предполагам има разлика между пасат/венто/голф/поло амортисьорите ... трябват ми за автомобил, по лек от поло ... но имам нужда да са възможно най ниските ако има разлики във височините ... също от какво стават. Ботушите и шенкелите са от пасат 2, моста също ... моля за разяснение кои биха били най меките и най ниски ако имат разлики във височината де ... по моргите ме убеждават че били еднакви ... но простата ми логика ме навежда на мисълта че преди амортисьори от поло 1.0 бензин няма как да са същата твърдост като предни от пасат 1.9 тди ... та целта е да са по ниски, по меки, и с монтаж като за пасат Б3 ... благодаря предварително!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Височина и твърдост на оригинални преди амортисьори поло/гол

Мнениеот Iezekil » Сря 31 окт 2012 21:56

Предните амове на Пасат Б3 И Б4 са различни,като по-ниските са на Б3.Има регулируеми.Що се отнася за друга височина и за твърдост,тук разговора трябва да е и за пружини.

A.Dutsov
Автомобил:
Двигател:

Re: Височина и твърдост на оригинални преди амортисьори поло/гол

Мнениеот A.Dutsov » Съб 03 ное 2012 22:19

автомобила е 600 кила, трябват най меките пружини възможни, в момента имам налични от толедо, монтирани на шенкела на пасат б3, мога да взема и да меря от пасат б3 бензин ... интересуваше ме дължината на тези за поло например, за голф/венто като на пасат ли са? също диаметър на пружината, взаимо заменяеми ли са на пасат/голф/венто/поло? шенкела на пасат б3 съвместим ли е с амортисьор от поло? клоня към поло, защото е най малко и най леко от всичките ... регулируеми като височина са спортни амортисьори предполагам ... търся най късият вариант фабричен който да стане на бомбета и шенкели от пасат б3

Някой колега с поло 1000 кубика бензин да има амортисьор да премери дължината му? ще съм благодарен и за диаметър на пружина, при нас по моргите няма такова налично ... иначе не бих ви занимавал ... благодаря предварително!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”