Понеже двигателя стана малко нервен напоследък от OMV Diesel MaxMotion (Дружба2) - заредих миналия резервоар Shell Diesel V-Power (Цариградско) - нямам оплаквания. Даже двигателя се поуспокои - не трепери толкова и стана по-тих от MaxMotion-а, особенно при гасене. Сега заредих от Ромпетрол Diesel Efix (Дружба1) и ще пиша резултати.
Интересува ме през зимата как ще се представят - ако OMV пак пуснат Alpine Diesel - ще мина отново на него, заради тестовете от миналта година, че е в перфектно състояние при -20 градуса.
Edit: OMV Diesel MaxMotion - 5.3 предимно градско за 950км - лятно.
Shell Diesel V-Power - 6.0 предимно градско за 850км - зимно.

Shell Fuel Safe - никога вече
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Re: Shell Fuel Safe - никога вече
ПС: Все пак в този форум веригата Еко в нещо всято... Защо ли е така ??? И до кога ??
Въпросът беше риторичен,какво обича да казва един важен човек в този форум.![]()
Слагам от различни бензиностанции(най-често Лукойл,рядко Шел и ОМВ, никога на Еко) и разхода все ми се върти около 6. И сега се чудя ако сипя на еко дали ще падне разхода до към 4-4.5л/100км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
hayabusa_gsxr написа:
ПС: Все пак в този форум веригата Еко в нещо всято... Защо ли е така ??? И до кога ??
Въпросът беше риторичен,какво обича да казва един важен човек в този форум.![]()
Слагам от различни бензиностанции(най-често Лукойл,рядко Шел и ОМВ, никога на Еко) и разхода все ми се върти около 6. И сега се чудя ако сипя на еко дали ще падне разхода до към 4-4.5л/100км.
обезателно ще падне, дори на 3

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Аз не мога да разбра защо сте ги нарочили шел за черната овца. Аз например станцията от която бягам като дявол от тамян е ОМВ... наливат говна...и боклуци.. и мамят.
Та зареждам на всякъде и нямам разлика ни във вървеж, ни в разход. Не знам скуба как твойта машина за 43 километра изгори 10 литра.. мисля е време да я погледнеш.. не търси под вола теле, особено пък щом от туба си ги налял. Разбирам че от теб струи неприязън към шел, но това не е общовалидно. Те бяха първата голяма верига която стъпи в окаяната ни татковина, така че за мен например са си приятен избор все още.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”