Колеги, някой би ли ми разяснил, ако не се плати фиш в седем дневен срок какво следва?
Отдолу на фиша пише следното: "Издаден фиш глобата по който не е заплатена доброволно в 7 дневен срок от датата на издаване, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичен и зпълнител". Какво ще рече това?
Благодаря за отговорите!

Въпрос за фиш
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за фиш
Ами аз от 5-6 месеца никой не ме потърси.но знам ,че ако платиш до 7 дена имаш отстъпка 30%
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Ами по-добре да го платя. Не знаех, че има намаление, но щом е така по-добре да го платя и да ми се маха от главата. Мерси колега!
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Няма проблеми
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Зависи какъв е фиша,мисля ,че само за електронния има намаление.
- Bahama man
Фиша е хартиен. Оригинала остава в тях, а в мен копието.
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро ми писаха и на мен фиш 10лв и ми казаха миникчиите ,че ако платя до 7 дена ще е 7 лева.Но може да има някакви тънкости в закона.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
преди месец ми писаха фиш за неправилно паркиране 20лв ,на следващия ден отидох в банката да го плащам и нямаше една стотинка отстъпка
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Speedy86 написа:преди месец ми писаха фиш за неправилно паркиране 20лв ,на следващия ден отидох в банката да го плащам и нямаше една стотинка отстъпка
На мен днеска ми вдигнаха колата с паяк в Пловдив взимах си е обратно срещу 41лв и 20ст (до 1час) Докато си говорих по телефона да разпитам къде е колата.. Паяка дойде 2-ри път и грабна колата която беше паркирана зад мен... От другия край на улицата също имаше много коли паркирани даже повечето бяха пресякли улицата и предниците на колите бяха в обратна посока.. Но там бяха колите залепени броня за броня и паяка нямаше как да ги грабне...
- Bahama man
До края на седмицата ще го платя, и ще пиша колко ми взеха. Предполагам, че трябва да има някакво намаление.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Не колега, за фиш написан от полиция намаление няма. Има само за електронните, но там е упоменато и закона не е 1 седмица ,а 2. И не чакай от банката да ти кажат колко ще плащаш - за моя първи електронен фиш мен ме питаха колко да внеса 140 или 200лв. Викам, пичове и пи**и, вий как мислитИ?
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
instantaccess написа:Не колега, за фиш написан от полиция намаление няма. Има само за електронните, но там е упоменато и закона не е 1 седмица ,а 2. И не чакай от банката да ти кажат колко ще плащаш - за моя първи електронен фиш мен ме питаха колко да внеса 140 или 200лв. Викам, пичове и пи**и, вий как мислитИ?
Точно.Само за електронните фишове важи намалението.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”