Конденз в маслото
Re: КОНДЕНЗ В МАСЛОТО!!!
Колега няма място за притеснение това е нормално в студено време и къси разтояния да прави конденз. За всеки случай си следи нивото на охл. течност и маслото. Имай в предвид че когато си с антифриз и се смеси с маслото маслото не се пресича както с водата само леко си променя вискозитета и цвета. Това е от мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Споко, и мойта има кремче по капачката на маслото, даже и по щеката, ако е по-студено като миналата зима! Ако наистина не ти мърда нивото на маслото (200-300 мл антифриз хич не е малко на 100 км), то значи си е конденз! Ако не варвяш, махни филтърната кутия, или по-точно маркуча за картерните газове и виж след къс пробег как от него ще текнат няколко капки вода! Имам предвид 3-5,6 км пробег. Та тези какпи се стичат в картера и хоп "майонеза", както казват из форума. Иначе за теча на антифриз - огледай пластмасовия фланец отстрани на мотора - при мен подлизваше от него и тамън капне и го изпари, не можеш да се усетиш, че е от там, чак след време като просълзи повечко и след загрял мотор се чуваше как състи изпаряващия се антифриз- та този фланец, ами кофти изработка е, О-пръстена заминава за 5-6 месеца.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега нормално е да има конденз и наистина се получава пяна или крем както му казваш, но ако караш след това около 50км трябва да изчезне. Ако остане и тези 200мл на 100км е много. Отвори капачката на разширителния съд, когато загрее сложи лист хартия отгоре и ще разбереш духа ли. Понякога от разш съд излизат мехурчета, ако е така, гарнитурата е за смяна.
- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
Некачествено масло :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Конденз в маслото
виж термостата
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”