Центровка по белег

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Manixat
Автомобил:
Двигател:

Центровка по белег

Мнениеот Manixat » Нед 24 мар 2013 13:25

Здравейте колеги, искам да попитам може ли да се прави центровка по белег при затворен мотор. Става въпрос за дизел 1.9 и там ме съмнява с тея компресии дали ще стане работата?

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Центровка по белег

Мнениеот phantom_ » Нед 24 мар 2013 14:23

по принцип може,ще докараш белезите на помпата и на вала а на разпределителния ще си направиш твои,но все пак не е сложно да махнеш капака на клапаните и да го направиш както трябва:mhihi

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 24 мар 2013 14:38

Може,ако мотора е на белези сега,маркираш с коректор,помпата,разпределителния вал и коляновия.Махаш стария ремък,слагаш си новите ролки и обтегач.Опъваш от коляновия вал посока помпата,минаваш през ролките естествено,през помпата,към разпределителния вал,през обтегача и към водната помпа.След като ремъка е бил изпънат през цялото време,няма накъде да ходи.Уверяваш се,че всичко е стегнато и това е,добре е ако имаш динамометричен ключ.Ремъка има посока-ще я спазиш.Стремиш се в най-голямото разстояние между колелата,на този мотор не помня кое е,но ще си видиш,да опънеш ремъка дотолкова,че с палеца и показлеца да можеш да го завъртиш към теб на 90 градуса.Това е,няма нищо сложно.Мотора се превърта два пъти на ръка на коляновия вал-златно правило.Ако нещо е избягало тогава-ще видиш.Ако имаш проблеми,както каза колегата,мотора се мие хубаво и гледаш белезите!

Manixat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Manixat » Нед 24 мар 2013 15:04

Мерси много за бързите отговори колеги. Аз няма да сменям нищо, проблема е, че ми пуши синьо и един колега тук ми каза, че това може да е от не правилна центровка, а преди малко четох, че палене на дизел по баир е доста опасно и често прескачали зъби, а наскоро се наложи такова палене и от тогава започна това със синият цвят. Та затова мисля да пробваме да направим 1 центровка да видим дали ще почне да си пуши черно..

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 25 мар 2013 12:51

Синкавия цвят е по-скоро признак за горене на масло... :rolleyes

Manixat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Manixat » Пет 29 мар 2013 1:50

pas1.8mi написа:Синкавия цвят е по-скоро признак за горене на масло... :rolleyes

Колега, цвета не е синкав ами си е баш син, даже бензините не пушат толкова синьо. А маслото не е мръднало от повече от 3 месеца вече

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 29 мар 2013 7:10

Бензините пушат синьо като горят масло. Някои от тях не пушат хич, примерно :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”