Казус при ПТП....въпрос?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Re: Казус при ПТП....въпрос?

Мнениеот azrod » Съб 20 окт 2012 20:41

Да добавя на мен какво ми е казвал застраховател за каското на ДЗИ - ако е до 400 лева щетата моооже и с протокол да мине. Надвиши ли сумата задължително КАТ и да впишат резултат от алкохолна проба. Акта 100 лева за причиняване на пТП си го отнася и толкоз eusa

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 20 окт 2012 21:47

kambone написа:Само да добавя, от личен опит, че двустранен протокол е приложим когато щетите са леки / върху един детайл /. Например броня в броня, мигач във калник и т.н.
За всичко оттук нагоре се изисква КАТ.

Аз пък знам, че ако колите са в движение се пише протокол и се ходи направо в КАТ или им се звъни. А ако не може да се движи едната дори, тогава се вика на място КАТ.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Съб 20 окт 2012 21:52

Аз пък да споделя за един мой случай - бях на чаша вино и беше як порой дъжд и ме удари такси. В случая той ме удря отзад на кръстовище, но защото бях пил напуснах ПТП-то. В крайна сметка - платих акт за напускане не ПТП и взеха на бащата книжката(мойта беше още в процес на издаване) и другото което е че застрахователната компание заведе регресен иск, тъй като напуснеш ПТП се предполага че си употребил алкохол.

Потребителски аватар
Scotty
Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Scotty » Съб 20 окт 2012 22:05

Честно казано най-малкото при тези щети,застрахователя ще си прати мобилна група на място за оглед ако имат де,2-ро, че както каза колега по -горе, вашия автомобил със спукан радиатор се води,че не е в движение и КАТ задължително идва.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 27 окт 2012 18:23

всичко точно mhihi
:lock:

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Сря 19 дек 2012 12:06

Ситуацията е такава:
Вчера в една тясна улица се разминавах с един рейс и изведнъж гледам този пред мен или рязко спря или вече беше спрял и се натресох в него, като опитах да мина в насрещното и да избегна удара, но не стана и всичко от решетката надясно пое удара. Имаше само материални щети и двата автомобила се движеха на собствен ход(слава богу че завих иначе щеше да отиде и радиатора...).
Та попълнихме само двустранен протокол(и двамата с човека не знаехме как се попълва, но то си пише на гърба на листа и това за което не бяхме сигурни питахме или на 112 или неговия застраховател). Та за него едната част, а за мен "индиговото" копие. Имаше и още някакъв лист, който нямам идея за какво беше, но той го взе - може би нещо за застрахователя му(не го попълвахме заедно) и накрая звъннахме на 112 да ни дадат входящ номер за протокола.
След това аз звънях на 112 да питам какво трябва да направя и дали ще ми бъде съставен акт, но служителката ми каза, че мисли че няма. След това звъннах на моя застраховател(гражданската) и ми казаха че потърпевшия шофьор трябва да се свърже с тях, а аз нищо не трябва да правя.
Та въпроса ми е аз трябва ли да направя нещо(освен да си отремонтирам колата де), имайки в себе си копие от двустранния протокол. Трябва ли да се свържа с КАТ и дали ще ми бъде съставен акт за тази ситуация?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 19 дек 2012 12:50

Щом имате двустранен протокол с вх.номер би следвало да не се занимаваш повече. Човекът трябва да отиде в твоята застрахователна компания и да си предяви щетата, която ще му бъде възстановена от фонда, който се заделя в такива случаи. Казвам ти го от първо лице, понеже и аз целунах един отзад преди 2 години май станаха. Та така. Щом не ми е звънял да мрънка, значи се е оправил по каналния ред. :beer

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 19 дек 2012 13:13

Не трябва да се свързваш с КАТ, акт няма да ти пишат, нали не са идвали на място. На двустранните протоколи това им харесвам mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 31 мар 2013 16:11

Здравейте,да не отварям нова тема-пиша в тази :smile Преди 3-4 дена взех,че си ударих леко колата (пасат Б 5.5) на един шибан бетон-задна дясна врата,ниско долу,в гумените лайсни,над праговете.....резултата-леко натисната ламарина,посчупен елемент (този там,където започва калника) и охлузена лайсна!Имам каско,ходих на оглед,снимаха за щета и понеже имах от преди драскотини в областа......написа-смяна елемент,боя врата и горна лайсна,черен мат гумена лайсна!Стори ми се малко пресилено,за първи път от 3 год. се "възползвам" от КАСКО....та ще има бои,предполагам китове,шкурки.......и накрая сигурно резултата няма да ме очарова с разлика от бои и матове старо/ново :confused !Писахме го за доверен сервиз.....та ВЪПРОСА ми е:може ли да се промени това,в смисъл да не ходи колата на сервиз,а да изплатят някакви средства...?Искам да стане така,понеже се хванах от вчера-разглобих цялата врата,оправих си щипките,залепих елемента, "тонирах" си лайсната,изправих ламарината....общо взето,колата придоби вида,както беше преди удара :wink Няма нужда от бои и тем подобни....аз така или иначе ще си питам официално хората,но може някой колега да е изпадал в същият казус и да каже как стоят нещата

Благодаря предварително... :beer

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 01 апр 2013 6:47

Пусни една молба в ЗК че желаеш щетата да бъде изплатена по експертна оценка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”