Оценка на реалната стойност на автомобила

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Filatov91
Автомобил:
Двигател:

Оценка на реалната стойност на автомобила

Мнениеот Filatov91 » Сря 10 апр 2013 18:09

Здравейте,
имам VW Passat 1991г. Някой може ли да ме насочи къде и как бих могъл да разбера каква е реалната стойност на автомобила. Той е адски запазен, на 130-140 хил. реални километра е, с наскоро сменен хидравличен съединител, сменени тампони на двигател и на окачване, всичко работи от техническа гледна точка, има дори някои екстри, които са доста рядко срещани при този модел като например механизъм за повдигане на задната седалка, заводски теглич захванат директно за бронята. Иначе модела е с дизеловия двигател 75к.с. Ако някой може да ме посъветва каква цена бих могъл да му искам или да ме насочи към някого, който да може да ми каже ще съм много благодарен.
Благодаря предварително!

p.s. Надявам се поствам тази тема на правилното място, ако не - моля да ме извините, за пръв път пиша във форума.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Оценка на реалната стойност на автомобила

Мнениеот siso_k » Сря 10 апр 2013 19:30

Виж в каталога Schwake към днешна дата колко струва.

Другия вариант -> влизаш в мобиле.бг, задаваш за търсене твоя модел, с приблизително сходен пробег и екстри, махаш наи-високата и най ниската оферта и правиш средно аритметично. Колкото излезе това е :wink

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Сря 10 апр 2013 19:32

Колата автоматик ли е?

И за да не съм офф - ако си решил да го продаваш определи си цена и го пускай. Оценка на стойност на автомобил се прави от застраховател - отиваш, плащаш 30-40лв. за оценка, оценяват ти колата по възраст на около 530лв. и не вярвам това да те удовлетвори.

Успех!

п.п. Само автоматиците имат т.нар. "хидравличен съединител"

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Сря 10 апр 2013 19:32

реална отценка?ако плануваш да я даваш на музей тогава ще ти я отценят,но не ми се вярва да влезе в музея кола от 91г,почакай да остарее още.
Ако искаш да я продаваш влизах в www.mobile.bg или www.cars.bg и сравнявах цените.
Ако искаш може и тука да качиш снимки,наблягайки на онези екстри които са рядко срещани за модела.

Filatov91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Filatov91 » Съб 13 апр 2013 16:40

В mobile.bg i cars.bg съм гледал, макар че там всеки си слага каквато си иска цена и много от тях са адски завишени. Благодаря все пак за отговорите. А колкото до съединителя - с ръчни скорости е колата и Е с "така наречения хидравличен съединител".

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 13 апр 2013 16:57

Струва точно толкова колкото е склонен някой да плати за нея

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Съб 13 апр 2013 17:33

Ами аз продадох преди няколко месеца подобен пасат, технически в доста добро състояние, двигателя пали от раз, пълен ел.пакет и комфорт модул, ел. огледала, серво, ABS, без клима за 900лв, но имаше забележки по външния вид. Някъде според мен, ако е запазен може да му искащ 1500лв...

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Съб 13 апр 2013 18:25

Колега дай снимки да го видим този пасат и кайи цена ако решиш да го продаваш,ч е си търся нещо с евтинка подръжка, глезотийки не търся.
Поздрави.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”