Странен теч на антифриз от може би метална тръба
-
- Автомобил:
- Двигател:
Странен теч на антифриз от може би метална тръба
Здравейте колеги.Извинявам се предварително ако темата ми не е за този раздел.Нашия форум гледам,че е в профилактика,така,че се надявам да нямате нищо против да ми дадете мнение.Имам много странен теч на антифриз от може би метална тръба,вървяща успоредно по двигателя и влизаща в него.Теча е точно на сгъвката на тръбата.Слава богу,преди малко се прибирах от работа от провиницята,и колата почна да минава 90 градуса чак тук в София-Цариградско.Долях към 2 литра и малко вода,но за 5 км пак я изхвърли.Като загася колата продължава да тече.Снимка нямаше как да направя,нямах нужния телефон.Става въпрос за Ауди Купе 2.0 20V 160hp.та може ли да се завари ли,поне до сервиза с изолирбанд ли,добавка ли да му сложа.Но самата тръба е метална.Точно преди да влезне в двигателя е извита,и точно от там тече.Благодарско много 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Странен теч на антифриз от може би метална тръба
Една тема стига
Втората я засилих У коша
А иначе добавки в никакъв случай!
Ще запушиш парното, радиатора и какво ли не още, ама не и дупката в тръбата!
От тиксо/изолирбанд също няма особен смисъл
Няма ли как да я смениш сам тази тръба?

Втората я засилих У коша

А иначе добавки в никакъв случай!
От тиксо/изолирбанд също няма особен смисъл
Няма ли как да я смениш сам тази тръба?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Изписа ми някаква грешка и затова е публикувана 2 пъти сории.Ами утре по светло ще я гледам.Поне ако немога сам сервиза не е далеч от мен и нема опасност да я прегрея.Иначе излиза като тънка струйка.Тая тръба мисля че идва от водната помпа,мианва по дължина на ДВГ,през термостата и в двг до колкото успях да видя с фенера.Утре ще го поумувам.Добре,че не се пре***аха нещата посредата на магистралата
.А за добавка и изолирбанд като временно решенеие за 1 ден имам напредвид,че принципно утре пак ще ми трябва колата.Поне утре да изкара така.В понеделник ще е в сервиза така или иначе.

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
radotom написа:А иначе добавки в никакъв случай!
Абсолютно вярно, в никакъв случай не слагай тези боклуци, аз съм патил с първата си кола, (Лада 1500) това ми запуши радиатора, та промивки чудесии и така и не се оправи напълно !
За временно, повтарям временно решение, колкото до сервиза, може да ползваш тези само-вулканизиращите се ленти (май бишоп се казваха, не съм сигурен излезе ми от главата) издържат известно време, един-два пъти ме е спасявала такава.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Asko VW написа:[вулканизиращите се ленти (май бишоп се казваха, не съм сигурен излезе ми от главата) издържат известно време, един-два пъти ме е спасявала такава.
И те са трагедия. Не издържат на висока температура и налягане. W962 е маслоустойчива.
Гледай шпулата да не е пластмасова , а картонена с надпис Bishop, че другите са китайски несамовулканизиращи се ленти/ боклуци/.
Режи тръбата , скоби и маркуч на мястото на теча.Бързо евтино надеждно.
Какъв хубав въпрос.......точно преди няколко дена един приятел от същата тръба му излезе антифриза че докато се усети прегря колата.Шлаиф..нова гарнитура....сигментите и те подали от температурата...абе добра сума си заформи.Само да спомена че въпросната тръба я лепи по препоръка на един маистор уж....та както писа колегата по горе....скоби..маркуч и пак скоби.....и ще пиша резултата след седмица дали му е наред всичко.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”