Мотор продаден преди 8-9 години???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мотор продаден преди 8-9 години???

Мнениеот brum » Вто 30 апр 2013 21:03

Звънна ми току що един човек да ми каже, че мотора ми (дето го продадох преди 8-9 години) е при него. Все още със старият регистрационен номер и талони на мое име. Иначе аз си го продадох с договор и отрегистрирах още на времето в данъчното. Бележки за данък за него не са идвали от тогава.

Та проблема е следният - човека е взел мотора без договор. Издирил ме е през някаква база на застрахователи. Звънна ми с молба да подпишем договор за този мотор, за да може да го регистрира на негово име. Ама аз вече съм го продал с договор преди доста години (тия 8-9 по спомен).

Та как да постъпя :) ? Има ли някаква врътка в схемата и мога ли да си изпатя ако подпиша договор за мотора? Мотора е 250cc и не било нужно да е нотариално заверен договора. Съответно можем да подпишем и договор със стара дата. Просто ме притеснява това, че някъде има още един догвор от мое име (нотариално заверен) за продажба на този мотор.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Мотор продаден преди 8-9 години???

Мнениеот samo_pechka » Вто 30 апр 2013 21:28

Аз не бих го "продал" с "новия" договор ..Не се навивай в никакъв случай , в един момент ще стане така,че си продал една и съща стока на двама и те подвеждат под отговорност :exclaim Важното е сега да си намериш стария покупко-продажбен договор , ако не - справка в нотариус, при който сте правили сделката - препис копие на договора (дано си го пазиш-това е най-добрия вариант ) и си чист пред закона ! Други варианти няма ! Онзи да не е купувал мотор без договор , той де факто вече не е твой! Да си търси актуалния собственик !

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Сря 01 май 2013 11:12

Дай му имената и адреса на човека, на който ти си продал мотора според договора. Той да продължи по веригата, докато стигне докато стигне до някой, който е продал без договор.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 01 май 2013 18:59

Това ще правя май. Ще пробвам първо от данъчното да взема копие на договора с който съм отписал мотора. Дано да пазят копията толкова дълго, че иначе трябва да си спомня при кой нотариус е продаден :) .

А договор не пазя - мотора е продаден като бях "безотговорен" студент и такива неща не се пазех :) .

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 01 май 2013 19:14

Според мен, има някаква врътка, или по-точно някоя беля направена, и сега иска да си измие ръцете с теб. По-добре не разписвай договора, а да търси човека, който го е метнал без договор.
Просто днешно време, не се знае кой ти мисли доброто и кой лошото. :a045

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”