ПТП и изплащане на щета

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

ПТП и изплащане на щета

Мнениеот IvailoOo » Нед 06 ное 2011 23:44

Добър вечер момчета (и момичета евентуално ). За мой "късмет" обаче вечерта не е никак добра.Стана така,че един пич реши да ме изпреварва в града и при изпреварването изгуби управление явно и ме удари странично и аз право в мантинелата (то вярно че и аз съм за убиване,понеже карах на 40-50см от мантинелата заради лошия път,ама откъде да знам че ще стане така). От КАТ ми издадоха постановление ли е..протокол ли е не знам...Така съм се ошашавил в момента и не знам къде се намирам така че моля да ме извините.Въпросът ми е сега как да процедирам с този протокол.Знам че трябва да отида при застрахователите,но дотам. Как става работата с изплащането на щетата.(За протокола - задна лява врата и калника...дроб,страничното огледало и лайсната на предната броня - зле, отдясно цялата е ...да кажем зле,макар че е меко казано :banghead: Искам да знам,че при условие че вината не е моя изплащат ли изцяло щетата (колата не е тоталка,но все пак трябват пари за да тръгне) и ще има ли някакви проблеми с гражданската след това(завишаване на цената и разни такива) ? Благодаря Ви много :kissy:

П.п. пробвах с търсачката..търсих,рових,но просто нямам нерви и нищо не намирам.Извинявам се

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: ПТП и изплащане на щета

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 06 ное 2011 23:55

Отиваш утре при застрахователите на виновника и попълваш едни документи, след това отивате при колата ти и я снимате и описвате щетите.ЩЕ ти искат и бележка за банковата ти сметка, защото по банков път превеждат парите, поне при мен беше така.Щетата ти я изплащат след около 2 седмици, може и малко повече време да мине, но пак казвам това беше в моя случай.Дано да успееш да получиш по-голяма сума за щетите. :да:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 06 ное 2011 23:56

Съжалявам за случката :(
Сега ако имаш каско - с протокола при твоя застраховател. Ако нямаш - при застрахователя на виновния.
За теб няма да има никакви последствия след като не си виновен.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 07 ное 2011 0:01

Като за начало пускай темите в правилния раздел, разбирам, че си афектиран, но все пак ;)

Важното е, че са само ламарини - те се правят :wink:

Пропуснал си да кажеш или аз съм недочел, има ли виновен?
Другата кола остана ли или избяга?
Ако е останал, всичко се покрива от неговата гражданска през твоето каско, ако той е посочен за виновник.
Отиваш при застрахователя ти и те всичко ще ти обяснят.
По всяка вероятност ще е нужен и втори оглед след като вкараш колата в сервиз, ако изкочи нещо неописано.
Ако я правиш по експертна оценка може да се покрие 100%, може да остане, може и да не стигне.
Ако имаш право на фактура - намираш си сервиз, правят ти проформа за частите и труд, одобрява ги застрахователя и ти покриват всичко.
Ако имаш право на доверен сервиз - избираш си такъв, възлагателно писмо ,правят ти колата и те си се оправят със застрахователя ти.

Виж си опциите, на които имаш право и реши.

Не е зле да кажеш и къде ти е каското?

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Пон 07 ное 2011 0:12

Аха ясно. Мерси момчета.Забравих да добавя,че каско нямам.То по принцип даже колата е на бащата на името,заради абсурдно високите цени на ГО :screwy и него ще трябва да мъкна значи. Извинявам се отново,наистина просто не знам къде се намира(не че е оправдание). Значи като цяло историята е следната.Карам по една разбира улица с горички отстрани,свързваща двата квартала. И точно там се развива действието.Водача на другото МПС е виновника (и КАТ го потврърдиха).Мъчеха се да му изкарат колата и да избяга,докато не са дошли КАт,обаче беше яко затънала. Уви нямах телефон(повече не тръгвам без него).Обаче някой от минаващите явно се е обадил.После разбрах че бил пиян и не казал точната улица и КАт така и не дойдоха...и какво да правим с този. Те тръгнаха да вадят колата аз намерих телефон..звъня 112..от там казват отивай в КАТ.Отидох аз и понеже момчето го познавам поне по физиономия казах кой е,издириха телефона на баща му. И цъфнаха и те в КАТ.ТОй нямаше претенции.Попълних всичко що как е било и си отидохме.Момчето нищо му нямаше..после взе някак да куца,нищо че преди това скачаше и се вайкаше..бе както и да е. Искаше мен да изкара виновен,че съм бил се дръпнал вляво,което щеше да е странно,понеже това щеше да значи че съм карал в/у мантинелата,но както и да е.Оправихме се и сега трябва да бягам по застахователи значи.

И отново...съжалявам че съм допуснал толкова елементарни грешки,за раздела и т.н. и т.н. ама пусти му стрес :banghead:

П.п. Отново Ви благодаря,вече понее знам откъде да започна :beer

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пон 07 ное 2011 4:20

Ще земеш пари, обаче доста ще те забавят с тях. Някъде към януари. Поне при мен беше така при булИнс. Добре, че ти няма нищо. Здравето е най-важно!!!

Потребителски аватар
napu6en_marmot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот napu6en_marmot » Съб 12 ное 2011 23:42

Ами успех колега , дано вземеш някой лев и да оправиш колата. Важното е все пак , че си жив и здрав :да:
Аз имах ПТП и пак по същия начин , другия водач е виновен , а аз без каско. Та преминах през тези стъпки
първи оглед , втори оглед , описа се всичко и зачаках да видя какво ще кажат застрахователите. И получавам писмо от ДЗИ , че колата ми се води " тотал щета " и е непоправима. Дават ми 1300лв. като аз върна номерата в КАТ и им занеса бележка. Отказах и писах молба до същите застрахователи да ми бъде изплатена по-малка сума от заявената за да си я поправя. След 3 дни ми връщат отговор , че са ми изплатени 1200лв. scare , от което аз бях очарован. Ремонта си беше сериозен - 700лв. и останаха 500лв за касичката :D

Ето го и ПТП-то :
Foto0451.jpg

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Нед 13 ное 2011 0:08

Еми мерси. Като цяло минаха огледи..глупости и всичко,сега само чакам да ми преведат парите.Иначе колата вече е сглобена.Остава само да се разглоби и боядиса :) Иначе се надявам да ми остане някой лев,предвид факта че минах тънко откъм части и труд,но ще видим

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Съб 10 дек 2011 13:31

Малко развитие по темата.Колата отдавна излезе от бокса,а онзи ден ми преведоха парите от застраховката.За щастие без излизшни драми. Естествено останаха и за черпене.Ремонта ми излезе 800-850лв. с доста отстъпки и мой труд , и миостанаха още толкова за черпане :lol:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 10 дек 2011 14:27

1600лв ли ти преведоха... scare ...Това е много добре :banana :beer

ald1n
Автомобил: VW Passat b3
Двигател: ABS 1992
Контакти:

Мнениеот ald1n » Чет 16 май 2013 19:42

Пичове, тия неща че остават за почерпка, не ги казвайте по форумите, защото застрахователите четат и могат много лесно да завъртят кранчето. Аз в момента съм притеснен дали изобщо ще ми преведат пари, достатъчно за да си напазаря части втора употреба :scare3 Та предложението ми е, ако сме доволни, пишем благодаря и дотам ...

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 16 май 2013 21:00

Е,те кранчето и без това са го завъртяли...Темата е от преди две години.
Ако ще взимаш пари по ГО и сумата не те удовлетвори,пиши една жалба,може да развържат кесията още малко,при каското,колкото ти дадът толкова.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”