Транзитни номера

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Транзитни номера

Мнениеот ChristianPetrow » Вто 23 апр 2013 23:04

Здравейте някой запознат ли е с транзитните номера понеже на моите номера пише само 13, а на другите транзитки които ги виждам пише примерно 05 (месец) 13 (годината), и ми казаха че с моите номера мога да карам цяла година понеже не пишело месец, а на талона ми пише че са за 1 месец.. мисълта ми е ако съм изряден откъм застраховка аптечка и т.н. и ме спрат ще се заядат ли, а между другото да кажа, че на талона не се вижда до кога са валидни номерата (вече) мастилото е някакво калпаво явно и са се изтъркали нещата виждат се кубатура, рама и някои други неща, но не и до кога са валидни, искам да ви чуя мнението според вас дали могат да ми направят нещо като ме спрат? :gruebel

ivanov72
Автомобил:
Двигател:

Re: Транзитни номера

Мнениеот ivanov72 » Сря 24 апр 2013 9:41

Транзитните номера са до 1 месец -
НАРЕДБА №I-45 - Чл. 29. (1) При транзитна регистрация се издава Разрешение за временно движение с определен маршрут или район със срок на валидност до 30 дни.
(2) Разрешението за временно движение е по образец, утвърден от министъра на вътрешните работи, и се състои от една част, съдържаща данни за ПС и собственика, условията за временно движение и срока на валидност.
(3)Транзитният регистрационен номер се състои от шестцифрена комбинация на числата от0 до9, симетрично разделени с буквата"Т" или"Н" в средата, и е за еднократна употреба.
(4) Графичните знаци се нанасят с черен вят на бял фон.

При изтекли номера и проверка на пътя се пише акт - Чл. 11. (1) При използване на издадени не по установения ред регистрационни табели и/или документи или когато същите са с изтекъл срок на валидност, табелите и документите се изземват от органите на пътната полиция, като това обстоятелство се отбелязва в акта за административно нарушение. Иззетите табели и документи се унищожават от структурните звена"Пътна полиция" по месторегистрацията на превозното средство.

Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChristianPetrow » Сря 24 апр 2013 12:33

Благодаря :th_up

bats
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bats » Съб 18 май 2013 8:24

Така, днес бях в кат за удължаване срока на номерата... вчера трима човека ми казаха, че трябва да мина канали, единият от тях беше униформен, явно висшестоящ. Днес ми го каза същото... е не ме прекараха през каналите. Заявление, декларация за придобиване, 5 лева. После 46 лева и старите номера, веднага ми дадоха нови за още месец. Това е!

Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChristianPetrow » Пон 20 май 2013 7:17

Благодаря за информацията :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”