Фаровете и водачите на градския транспорт.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
renault_19
Автомобил:
Двигател:

Фаровете и водачите на градския транспорт.

Мнениеот renault_19 » Нед 21 юли 2013 18:59

Само на мен ли ми прави впечатление че шофьорите на автобусите от градския транспорт поне в София, карат масово без фарове?Сега се прибирам имах работа насам натам, минах за 1 час 17км , за които преброих 8 автобуса от различни линии и нито един не караше с фарове..
Не че ми пречат, автобуса си е достатъчно голям , вижда се, но на какво основание си карат както намерят за добре?
Преди 2-3 седмици колата ми не беше в движение и използвах градски транспорт.Седя сутринта на спирката и докато дойде автобуса от една не много редовна линия минаха 4 други преди него и 2 тролея.Еми от тия всичките шестима сладури един не спря на спирката без цигара и не говорейки по телефона.Как всичките имаха толкова важен разговор и то в 7 сутринта.Айде тяхна си работа с кой говорят,ама 100% с фас и телефон....
Писна ми от тая паплач честно казано, и таксита и маршрутки всиките са долна паплач....да ме извиняват единиците свестни от тях,ама не може да седя половин час на спирката и да не спре един без цигара и без телефон и да карам един час нон стоп в града, сега е неделя доста км съм минал за този час и да не видя един автобус с фарове.Освен това е надвечер,нито е слънчево нито нищо, а и си има закон.Този закон, аз лично не удобрявам,но е факт че го има.

Потребителски аватар
kolbasara
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: ABF-Turbo

Re: Фаровете и водачите на градския транспорт.

Мнениеот kolbasara » Нед 21 юли 2013 19:19

Аз имам същите наблюдения ама върху водачите на коли който трябва да следят за спазването на тези закони,ама какво да се прави мисля,че ние сме безсилни и няма какво да направиме.А за градския транспорт масово по Цариградско не се движат в Бус лентата,това също е дразнещо поне за мен.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Нед 21 юли 2013 19:45

За Цариградско примерно преди Орлов Мост линиите ,които завиват на ляво по Евлоги Георгиев понякога се престрояват малко по-рано в ляво ,иначе няма как да завият.Има случаи когато един автобус изпреварва друг и тогава няма как да се движи в бус лентата.Като цяло там голями проблеми няма.
Иначе за "органите" на реда по мои наблюдения са 1:3 без:със фарове. Те лично не ми пречат защото поне три пъти съм се измъквал така като ми пусне лампа някой с изгорял фар или на габарити и почне да ми обяснява че говоря по телефона и аз му казвам да си пусне фаровете и само изсумти нещо и ме пуска.
Целта на темата не е да се правя аз на примерен водач или нещо подобно.Случвало ми се е да говоря по телефон или нещо друго ,но просто 100% от автобусите да карат без фарове е нещо друго.Не че е голям проблем съпоставим с това водачите им да карат на три бири, но все пак закона е закон.
А иначе доста голяма част от тях наистина си карат на по някоя бира защото кат не ги спира, карат бавно и шанса за птп не е много голям, но не веднъж съм виждал с очите си как шофьор на рейс пийва бира и кюфтета и се качва да кара на обяд,както и таксиджии.

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Пон 22 юли 2013 6:13

renault_19 написа:почне да ми обяснява че говоря по телефона и аз му казвам да си пусне фаровете и само изсумти нещо и ме пуска.

Голямо геройство, няма що

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 22 юли 2013 9:15

Нищо ново под слънцето. То и привечер когато стане мрфачно пак е същата история- карат без фарове, да не говорим пък , че баш през нощта има индивиди дето карат на габарити :eek
Отделно освен градския транспорт има и служебни автобуси, които също карат без пуснати фарове / и то морги о рода на баба Шкода /

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пон 22 юли 2013 13:00

Колега Lenks,
аз примерно като съм взел книжка преди 20 години, когато не е имало мобилни телефони как да разбера че не трябва да го използвам?Един път ще чакам автобус, ми то всички шофьори говорят, ще ми пусне сирена патрулка, която шофьора и говори по телефона през това време, аз как да разбера че е нередно?
Майтапа на страна, ама как да се трогна на патрулка с един изгорял габарит, гуми на сликове и с говорещ водач по телефона, когато ми пуска лампите зад мен.
Не казвам че не съм нарушил правилника говорейки,ама е малко тъпо...
@kris11
Някой път ще седна да направя едно клипче в един ден на тия автобуси и ще го пратя в няколко телевизии,ако се раздвижи някой да пита някой компетентен отговор какво правим....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”