Здравейте, предстои ми да правя каско на Леона и ходих в SDI да попитам колко ще ми струва, понеже гражданската е сключена при тях. Предложиха ми различни компании с различни цени, като ми препоръчаха Булстрад и ДЗИ. На Булстрад има някакви промоции до 10.08 + отстъпката от SDI Club + застраховка на дома и излезе 280лв крайна цена при стойност на автомобила около 7500лв. На ДЗИ излиза около 400лв. Нямам много опит с този вид застраховки и реших да се посъветвам с Вас.
Искам да попитам с коя компания ще имам по-малко главоболия при евентуална щета, не дай си боже? И второто е, че ако премията била под 400лв се плащало по експертна оценка, а над 400лв в доверен сервиз - кое е предимството на доверен сервиз? Аз не се боя да си намеря сервиз и части, стига експертната оценка да не ме ущетява. Даже предпочитам сам да си избирам частите ако ще са втора употреба.

Въпроси относно Каско
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Въпроси относно Каско
SDI са само един касиер, който сключва застраховката и при щета те праща при застрахователната компания да се оправяш сам. Няма да пратят техен човек да ти помогне, нито да преговаря със застрахователя, нито да се погрижи да ти направят качествено колата в сервиза
По-добре си намери някой застрахователен брокер, който при евентуална щета ти помага с оформяне на документи, огледи, описи, избор на подходящ сервиз и като цяло се грижи да ти е защитен интереса.
Всички брокери работят на (почти) едни и същи цени
Просто в момента Булстрад има промоция и всички брокери, които имат договор с тях (повечето) могат да ти предложат същите условия, но много повече в последствие!
Моят съвет е да се обърнеш и към други брокери (не SDI), които имат персонално отношение и ще можеш да разчиташ на тях и в бъдеще! Работата на брокера не е само да ти прати SMS като е време да си плащаш
Такива имаме и тук във форума в раздел обяви!

По-добре си намери някой застрахователен брокер, който при евентуална щета ти помага с оформяне на документи, огледи, описи, избор на подходящ сервиз и като цяло се грижи да ти е защитен интереса.

Всички брокери работят на (почти) едни и същи цени

Моят съвет е да се обърнеш и към други брокери (не SDI), които имат персонално отношение и ще можеш да разчиташ на тях и в бъдеще! Работата на брокера не е само да ти прати SMS като е време да си плащаш

Такива имаме и тук във форума в раздел обяви!
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Re: Въпроси относно Каско
Благодаря! Вече се свързах.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”