Въпрос за зимни гуми 195/70/15 монтирани на лек автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Въпрос за зимни гуми 195/70/15 монтирани на лек автомоби

Мнениеот Asko VW » Нед 25 авг 2013 16:00

Абе и ти си прав, разликата в цената м/у 195/65/15 и 195/70/15 си я бива, но колегата сам си прави сметката.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 27 авг 2013 14:19

Благодаря ви за отзивите колеги. Ще пиша ,като има развитие по нещата , ще реша на "място" :smile кое-как , при всички положения гуми ще се купуват , притесни ме едно "малко" инфо от Немско , а то гласи общо-взето така : ако автомобилът , участвал в произшествие , е оборудван с гуми , различни от предписаните от завода производител или неодобрени за превозното средство ( явно си има начин да се сложат различни от предписаните, но трябва да минат през процес на одобрение от съответните служби :rolleyes ) це бъде подведен под отговорност водачът му и съответно и сериозни суми! Такаа... това не ми хареса , може би в БГ да няма и грам проблем ( дори съм на 99.9% сигурен- при нас мерят да има грайфер :mhihi а колко са стари ,размер, скор.индекс и др- никой не ми е гледал,поне на мен), но излизам често и навън ! Та... ще мислим ,но ще се нсоча най-вероятно към "разрешен" размер :beer

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 27 авг 2013 19:04

А аз се чудех защо в немския талон ги пише размерите :redface

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 29 авг 2013 10:04

Колега не си казал с какъв двигател е колата ти? Като идея мога да ти дам, ако е 1.8 бензин, да сложиш пружини от 2.5тди и ще се повдигне.

За гумите, в калниците няма да опрат, по скоро отпреде в носача горе.

При стандартен размер 205/55/16 (632мм диаметър), съм карал със 245/40/18 (653 диаметър) , което е +21мм от стандартния и не ми е опирало, имаше още малко място до носача горе. А6 куатро.

От 195/65/15 към 195/70/15 има +20мм, така че би трябвало да не опре, но все пак най-добре да си тестваш преди да решиш да купуваш такива гуми.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 29 авг 2013 11:22

А4 Б5 АФН мотор , фейсова , а отзад как е? Не опира ли в онова извитото желязо (щенкел) на задното окачване ( при мен го има , при А6 не знам как е)? А за отпред искаше да кажеш, да опре в чашката за пружината, дето е на амортисьора или.. :rolleyes Аз по-нагоре в темата написах
samo_pechka написа:Хм.. то , че ми е мерак малко да я повдигна и аз откъм окачване , не е лъжа . Дори в една тема позапитах за това , но засега греда :twisted мислих с подложки Вайтек под пружините , четох за тях в немски сайтове - проблемни са - излизат от местата си , а бях на косъм да си поръчам :neutral със сигурност съм намислил нещо в тази насока , но докато не ги смъкна (амортисьорите) да видя , не мога да кажа .Или пък с пружини от 2.5 ТДИ куатро с окачване тип "лоши пътища" т.е.подсилено и с повишен просвет?Но пък не мога да намеря такива Фтора потреба, нови не смея да питам :banghead Мислил съм с пружини от село Крън, спец заявка...абе ще има подробни снимки как се вдига куатро с около 20-ина мм отпред и отзад ! За сведение пак повтарям колата е със стандартното/нормално окачване

Засега насоката при мен се е да се вдигне откъм окачване , а откъм гуми - ще ровя в нета за доп.инфо , проблема е ,че излизам и навън и не дай си боже да стане нещо сакатлък по пътя , немците ще ми отрежат главата ниско за това ,че съм с гуми извън препоръката :redface ако има прецедент в Декра за гуми извън посочените размери , ще видя какви са и евентуално реша :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”