Парктроник

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Re: Парктроник

Мнениеот Jijo_M » Сря 09 окт 2013 4:41

Оказахте се прави "италианския" парктроник е произведен в Китай. Доволен съм, че го монтираха много добре, но ми се струва, че ще има проблем с по ниските препятствия, въпреки че го монтираха на оригиналните места на бронята. След време мога да споделя впечатления от работата му.

ivand911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivand911 » Сря 09 окт 2013 9:57

Честито! Парктрониците на 97,7% са произведени в Китай, така че не се притеснявай. Мисля ,че няма да имаш проблеми.

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Пон 14 окт 2013 21:34

Ivo_Dinkov написа:Китайче:

Изображение

С малко тунинг:

Изображение

Работи прецизно :th_up

И аз замислям нещо подобно.. Нямаш ли проблеми при даване назад и завиване на волана? Не ти ли пречи да виждаш показанията?

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 14 окт 2013 21:37

От 10 години имам на колите си парктроници и се ориентирам вече само по звука, иначе не пречи волана, но шаренийката е по- скоро за жена ми :Mr Green Fun

Ето и на едното ми ауди как беше монтиран:

Изображение

mil10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mil10 » Вто 15 окт 2013 5:37

Как стои въпроса с масовите китайски с лед дисплея и теглича монтиран на колата. Дават ли грешни показания. Замислям се да си сложа този http://www.gpscommerce.bg/product/19/parktronik-parkmatic-3705.html пише че автоматично елиминира фалшиви показания от теглича.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 15 окт 2013 8:55

Да обобща малко опита ми с китайските парктроници с 2/4/6 задни датчика- всички са копия на няколко по- скъпи модела Pirana, централите са с еднакви платки на практика, датчиците са взаимнозаменяеми. Различните модели се различават по дисплейте, като на една централа пасват различни дисплеи.
Има и варианти с 4 предни датчика или само зумер, но не е голяма ралзиката. Има и варианти със светещи датчици, но освен сигания, друго повече не предоставя светенето :Mr Green Fun
Важно е да монтираш датчиците на височина между 50 и 70 см, ако не се бъркам. Теглича не пречи, даже могат да се боядисват.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”