Мнения за джанти RH ZW1

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнения за джанти RH ZW1

Мнениеот Apokaliptiko » Нед 24 ное 2013 20:00

Интересувам, се и искам да знам като модел здрави ли са, теглото им добро ли е. Знам и виждам, че доста колеги карат с този модел джанти и се надявам на тяхното обективно и честно мнение.

Изображение

Потребителски аватар
S3 Racing
Автомобил: Audi A3 S3
Двигател: TDI

Re: Мнения за джанти RH ZW1

Мнениеот S3 Racing » Нед 24 ное 2013 20:05

много истински джанти,като тегло всяка джанта с борд е минимално по тежка от останалите но пък на вид всичко се преобразява с тях :stumm :horror

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 24 ное 2013 20:17

Аз карам лятото с такива вече 4-та година.
Купих ги на майтап зимата на 2009/2010 г, защото търсих 17-ки за Аудито си и изпаднаха на добра цена.
До ден днешен не съжалявам за избора си. Тази есен търсих някакви нови 17 цолови, защото тези ми омръзнаха. Като се нагледах на "перфектни" джанти от моделите, които харесвам си реших да ги освежа. Не аз де.
Моите са 8J със сравнително рядко срещано ЕТ35 и не ползвам фланци. В нета най-често се продават ЕТ 55 или 60. Това до някъде е добре ако трябва да се слагат преходници 5х100 към 5х112 или нещо подобно.
Дали са леки. Според мен за двукомпонентна джанта са ОК. Не ме питай колко кг са, защото не съм ги мерил. С гумите не са леки (усещането като ги мъкна от колата при смяна), но това с 235 45 R17 гуми.
За тези няколко години съм изправял един път по-сериозно изкривяване, но скочих доста зловещо в един изрязан асфалт. Преди около месец Иван (Baspower) от Казичене ми ги изправи и 4-те, за да ги дам за полиране. Имаше доста малки кривинки, които реално отнеха повече време. За мен са ОК и за твърдост. Но аз и доста пазя джантите си. До колкото мога.

Това е след намесата на Ники:

Изображение

Ако бях на предно или задно предаване със сигурност щях да си направя предни и задни джанти. Предни 8J, задни 9J. Но всяко лято да демонтирам гуми и да ги разменям не ми се прави. Аудито е 4х4.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 24 ное 2013 22:49

Имал съм няколко такива комплекта джанти. Много любима джанта. Много здрава.
Най-често се среща със ет-55/60 и 17x8j, като ако имаш възможност да вземеш 8.5j
ще си още по-доволен от визията.

тук се продават едни уникални красавици!

Вече съм ги продал, но да добиеш представа как седят в черно и сиво една до друга :

Изображение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”