Здравейте колеги, карам а3 АХФ 110 коня.Наскоро започна да ми хлопа предницата в двете страни и венага си помислих биалетки или шарнири и я закарах на майстор.Той я вдигна и видяхме че има тръгнал десен вътрешен кормилен и лява биалетка но не бяха много разбити даже имам съмнения за биалетката че си беше читава.На другия ден отидох и си купих частите като реших да си взема и тампони на стабилизиращата щанга да смени и тях но в магазина нямаше.Закарах му пак колата и я оставих и му казах да поръча и тампончетата и да ги смени и тях.След работа отидох и я вземах и отново си тропаше по същия начин каза ми че е сменил биалетката тя се виждаше че е нова,кормилния накрайник и тампончетата на стабилизиращата щанга.За тампончетата ми взе 5лв и 10 за труд.Неговото мнение беше че тропа от амортисйорите че те са заминали и тропа от тях,аз го питах да няма предвид от тампоните на аморт. но той ги разклати на рака и каза че са наред.След което отидох на реглаж и човека каза че имам перфектната предница без никакви забележки.Каза че ако са смениени тампончетата на стабилизиращата значи е от самите амортисйори.Та въпросът ми е може ли да ме е излъгал майстора и въобще да не е поръчвал тампончетата защото в магазина едното беше 4.8 а той за двете ми е взе 5 кинта и как може изведнаж и двата амортисйора да се разхлопати как да разбера от каде идва проблема.
А самото хлопане се осеща и по най-малки неравности на пътя по скоро като тропане.Ако може някой да ми помогне ще съм му благодарен.Мерси предварително.

Много неприятно тропане отпред
-
- Автомобил: vw vento
- Двигател: ABU
Re: Много неприятно тропане отпред
и се появява само на свободен ход нали?и аз имам същата дилема с вентото и засега залагам на тампон на двигателя.при проверка в сервиза майстора ми ми каза че по предницата всичко е наред
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Ами колега имам, като твоята кола.Сменях преди година тампони на стабилизиращата щанга и човека ми взе с труда 35лв. Тампона беше по 9лв. 5лв за два тампона някак си не ми се връзва. А да, и при мен това беше от точно тези тампони, тропаше и скърцаше предницата ...
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: 1.9 AHF 110
колега тропа и на скорост и на свободна.С по малка скорост се усеща повече и то по най-малките неравности.
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Има такива тампони и по 2 кинта.
Аз съг ги сменял на Голф МК4.

- EasEr
- Автомобил: 1990 VW GOLF 2
- Двигател:
Колеги при мен е задницата карам Г2 същия проблем чисто ново окачване (амор,прож)тампон на стабилизиращата щанга лагера е здрав цялата задница тропа като минавам и от най малките дупки. Може ли някой да помогне 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
iliqn87 написа:...да ме е излъгал майстора и въобще да не е поръчвал тампончетата защото в магазина едното беше 4.8 а той за двете ми е взе 5 кинта...
4.80лв е клиентската цена!

Това колко плащат сервизите е съвсем друга бира.
Имам някои наблюдения по въпроса, но нека загърбим 'балканщината' и не надничаме в чуждите панички

Тампон лесно се вижда дали е сменян - повърхностния слой на гумата бързо старее от въздуха и солите. Ако твоите са новички, лъскави и само леко напрашени - значи майстора е бил пределно честен!
От амортисьори си тропа и още как!

Ако са ти скъсани маншоните и попилени чистачите на щока - разбива се амортисьора горе и изпуска.
Омаслени ли са твоите?
Иди на 'тресачка', макар, че според мен не успяват да хванат на 100% проблемите.
Най сигурното е - разкачаш ги и гледаш на ръка дали си вършат работата.
Впрочем, изпуснали амортисьори замръзват зимата!

Поне при мен заден ляв, дето си беше заминал още миналата зима, в големите студове беше бетон!
Имах чувството, че карам с койлове отзад!

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако тропа амортисьор то не му е нужна тресачка - отдавна са си изтресали каквото са имали 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”