Падна ми акумулатора и реших да го заредя. От тук-там знам, че се зарежда като се налива вода до мярката, оставя се отворен и тогава се слага в зарядното. Понеже съм много "умен" първо действам, а после чета. И като седнах да прочета, прочетох че водата трябвало да бъде дестилирана. Чешмяната убивала акумулатора.
Лошото е, че това го видях едва на другия ден (след около 12 часа зареждане с чешмяната вода).
Пари за нов - няма. Чакам второ дете и... знаете как е.
Моля, давайте съвети как да го спася.

Чешмяна вода в акумулатора - какво да правя?
-
- Автомобил: VW Touran I Facelift 2006
- Двигател: BSE
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Чешмяна вода в акумулатора - какво да правя?
Ако акумулатора е бил умрял вече - чешмяна или кладенчова - водата е без значение.
Ако си е бил читав и само е искал дозареждане - да, понамалил си му капацитета с това доливане, но не си го убил моментално.
Аз на предния ми 'Искра' на няколко пъти доливах чешмяна вода. Само дето още фабрично при него имаше проблем - кофти процеп около плюсовата клема, от където избиваше малко електролит.
Селянина, от който го взех не щя да признае гаранцията (тръгна да го маже с грес, да слага подложка, изрязана от автомобилна гума и т.н. глупости) и съответно аз го експлоатирах душмански акумулатора, без да ме е жал - колко'т искара...
... Ееее... искара над 5 години!

Ако си е бил читав и само е искал дозареждане - да, понамалил си му капацитета с това доливане, но не си го убил моментално.
Аз на предния ми 'Искра' на няколко пъти доливах чешмяна вода. Само дето още фабрично при него имаше проблем - кофти процеп около плюсовата клема, от където избиваше малко електролит.
Селянина, от който го взех не щя да признае гаранцията (тръгна да го маже с грес, да слага подложка, изрязана от автомобилна гума и т.н. глупости) и съответно аз го експлоатирах душмански акумулатора, без да ме е жал - колко'т искара...
... Ееее... искара над 5 години!

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Няма се плашиш, един мой колега, така като тебе, не му се даваха пари за дестилирана вода, и събираше дъждовната вода от улуците на къщите после я прецеждаше, и я наливаше в акумулатора! Е наложи се да си купи нов, но с течение на времето, няма да умре изведнъж! Не го пипай повече, скъсяваш му животеца, колкото и да е кратък той! Събирай пари за нов!
Нищо му няма.....налял си по 30-40гр на клетка....колко коли съм имал винаги доливам вода от чешмата.За толкова малко проблем няма.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
много, много отдавна се случи че долях вода от локва за да палне жигавицата, ама акумулатора си беше фира от всякъде
-
- Автомобил: VW Touran I Facelift 2006
- Двигател: BSE
Давате ми надежда. Не ми свиди левчето за дест. вода, ама не знаех.
Аз долях доста. Не само 30-40. Около 150 мл. на клетка се наложи да долея.
Аз долях доста. Не само 30-40. Около 150 мл. на клетка се наложи да долея.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Каква кола с колко голям акумулатор караш и от къде си?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”