Здравейте колеги !
Искам да поискам съвет от по-запознатите със застрохователните условия на Армеец. Днес един господин ми охлузи задната броня, но ми стана жал и не съм викал КАТ понеже имам каско. Та един приятел ми каза, че ако в рамките на една година съм завел щета 2 пъти за 3-тия ми трябва протокол, а аз имам 2 пъти заведена щета. Въпроса ми е някой знае ли за такива ограничения ? За информация каското ми е клауза П (пълно каско).
Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите :)

Въпрос касаещ Каско
Re: Въпрос касаещ Каско
и за какво ти стана жал ? Господина си има гражданска отговорност и щетата ти щеше да се заведе без проблеми, като твоя застраховател щеше да си вземе парите от застрахователя направил гражданската на господина ? Той не е потърпевш в цялата ситуация. А сега ти набутваш своя застраховател и излизаш измамник че завеждаш щети за щяло и нещяло и накрая единствения ощетен си ти. Не си постъпил правилно.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Точно така. В такива случаи се попълва двустранен констативен протокол, без да се вика КАТ. Така виновният се разминава без АКТ, а ти си имаш протокол, че не си виновен.
Застрахователите винаги изплащат по-добре, когато има регресна щета. Т.е. те ти плащат на теб и си искат парите от гражданската на другия.
Застрахователите винаги изплащат по-добре, когато има регресна щета. Т.е. те ти плащат на теб и си искат парите от гражданската на другия.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Здравейте колеги.За да не повдигам нова тема,ще използвам тази(ако собсвеника й няма нищо против :) )
Значи с пълно каско съм и последните 1-2 годин съм нямал щета (слава богу).На предния калник и предна дясна врата имам участаци с паднал лак,при първоначалния оглед когато си правих каското не отбелязаха никакви забележки,то тогава едвам си личеше де.Та дали моага това да го заведа като щета от ..природни въздействия примерно?
Значи с пълно каско съм и последните 1-2 годин съм нямал щета (слава богу).На предния калник и предна дясна врата имам участаци с паднал лак,при първоначалния оглед когато си правих каското не отбелязаха никакви забележки,то тогава едвам си личеше де.Та дали моага това да го заведа като щета от ..природни въздействия примерно?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”