Прехвърляне на двигател

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Прехвърляне на двигател

Мнениеот agumba » Сря 18 дек 2013 17:10

Не намерих подобна тема, затова и реших да пусна нова такава. Решил съм, да сменя двигателя на голфа си, с друг, по-голям, най-вероятно с 1.8, 125 к.с. Интересува ме, ще се наложи ли пререгистрация, или може да се избегне? Второ, смяната на сегашния двигател, какво влече след себе си, като дали трябва да се сменя диференциал и предавателна кутия, или може да остане и със сегашните? И трето, последно, адресирано най-вече към хората тук, занимаващи се със сервизна дейност - колко ще ми излезе това удоволствие, като цена на труд?

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Re: Прехвърляне на двигател

Мнениеот batmit » Сря 18 дек 2013 17:17

Ако сложиш същия тип двг /примерно бил си с AKL слагаш пак AKL/ само сменяш талона, ако сложиш 1.8 или някакъв друг трябва да минаваш Технотест. За цени може да видиш в сайта на Технотест. Май не си заслужава галимацията, но все пак ти си знаеш.

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Сря 18 дек 2013 18:06

То освен двигателя, се сменят и куп други неща покрай него. Направо си трябва друга кола за части, като прибавиш и цената за труд и за КАТ и стъпва златна. А и не се знае другия двигател дали ще е в много добро състояние.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 18 дек 2013 18:10

Само технотеста е около 400 лв.За две хартийки и един печат.
Отделно,че за 1.8 се сменява и инсталацията,компютър,скорости и тя става златна :no

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 18 дек 2013 18:20

Колегите са прави, ако не ти се наливат една кофа пари в тази кола, пусни я за продан и си купи желаната кола от теб с желания мотор! Аз така питах един майстор колко ще вземе местене на двигател купе в купе. Става въпрос за 1.4 в друго купе което и там е имало 1.4 мотор, само преместване на мотора и ми каза 100 лева! А после с кат технотеста за записване на рамата на това купе с нови талони направо излезна към 500 лева! И се отказах! Продадох колата и готово :confused

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 дек 2013 20:32

Положението никак не е розово с тези неща и трябва да имаш сериозна причина да го правиш...а от 1.6 на 1.8 125к.с. въобще не си заслужава. Първо трябва да си купиш мотор от кола-донор с изрядни документи (спряна от движение) като за целта ти трябва договор за покупко-продажба (преди трябваше да е нотариално заверен,сега не знам дали трябва още да е така).От там нататък механичната работа :
-двигател,скоростна кутия,покрай нея вероятно полуоски + карета,покрай тях и главините (пък и ти трябват по-големи спирачки,защото сега си с 256мм диск с апарат FS-III,който малее за 125к.с. мотора.Маркучи и т.н. ясно, че трябват други,тях няма за какво да ги коментираме. След това цялата ел. инсталация на мотора + компютъра на мотора + таблото на колата (в таблото е имобилайзера). След това трябва да се ръснеш поне 300-500лв за да се махне единия мотор и да се служи другия и да се навържат кабелите и да заработи цялата работа. Не съм убеден,ама може да трябва да смениш и горивната помпа,ако на AKL-a е с по-малък дебит и не може да изхранва AGN-a или друг там 125к.с.,какъвто ще слагаш.Трябва да се види и с изпускателната система как седят нещата,понеже 100% и там има разлики.
След като си готов с всичко това - заминаваш в КАТ на каналите,да те разкостват там,от там има два варианта - или казват,че разликата в к.с. на единия и на другия мотор не е голяма и няма за какво да ходиш на Технотест и те пускат като вписват новите к.с. и данни на мотора и ти преиздават талоните (без някой да се завира да ти гледа спирачките и т.н.) или по-вероятния вариант - пращат те на Технотест да ти разкажат играта и да дадеш едни поне 400лв (все ще намерят за какво да се заядат с теб) и след това обратно в КАТ да ти преиздадат талоните и т.н. Цялата разправия приключва в данъчното, където обявяваш новия мотор с новия талон и ти качват данъка като за 125к.с.
Като теглиш чертата - поне 1500-2000лв ще ти излезе и кой знае какъв мотор ще си купиш :death

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”