Странен проблем с генератор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с генератор

Мнениеот Pinto_mm » Пет 20 дек 2013 14:31

Имам следния проблем. Алтернатор "Бош" 55 А с чистио нов реле-регулатор HUGO зарежда 13.90/14.5 волта с товар и без товар на тихи обороти. При вдигане на оборотите до 2000-2500 об/мин се увеличава максимум с 0.1-0,2 волта. Проблемът е обаче, че лампичката за зареждане съвсем леко мъждука. Разликата в напрежението на изхода на генератора и на клемите на акумулатора е от порядъка на 0.15 волта. Гледа го майстор, почисти клеми, прави безброй замервания и не можа да открие защо мъждука тази лампичка. Според него не било и от диодния блок. Така, че ако има специалисти в тази област моля да помогнат със съвети.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Странен проблем с генератор

Мнениеот kris11 » Съб 21 дек 2013 18:45

мъждука - свети слабо или премигва. Ако е второто - диоди за възбуждането /3 бр. саоъ всяка фаза. Някой е дал фира.Сменят се с 3а ви ,след разглобяване на алтернатора, много, ама много добро почистване на местата със спойките и запояване наново.

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Съб 21 дек 2013 19:56

Свети съвсем слабо (мъждука) и то не всеки път. Понякога не свети, понякога свети без някаква видима причина или зависимост. Тези диоди на диодната плочка ли са или отделно. Мисля си дали да не взема нова диодна плочка и да я сменя (сменят). Никой не ми казва това сериозен проблем ли е или не толкова сериозен.

Потребителски аватар
ch5393ah
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch5393ah » Съб 21 дек 2013 20:02

Има нещо не наред. Най- вероятно хлабава връзка в динамото или спойка, но трябва да се провери със сиг. диодния блок.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”