Хванат без книжка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Хванат без книжка

Мнениеот piter_96 » Вто 24 дек 2013 0:17

Разсъждавай както искаш. Всеки си има мнение. Да противозаконно и опасно е лице без съответния документ да управлява дадено ППС и да застрашава околните. Дано на бъдещите шофьори им стигнат няколко си часа шофиране на учебна кола, за да са безопасни на пътя.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 24 дек 2013 0:22

Освен да ти пожелая да научиш ЗДвП и да станеш съвестен шофьор друго не мога :a045
Другото ще си дойде с годините и километрите зад волана. Да си говорим кой как маневрира и колко е по-добър шофьор от другия е малко смешно, според мен :Mr Green Fun

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Вто 24 дек 2013 0:24

stefan4o написа:Освен да ти пожелая да научиш ЗДвП и да станеш съвестен шофьор друго не мога :a045
Другото ще си дойде с годините и километрите зад волана.

Благодаря, ще се постарая, дано стана съвестен шофьор.

ventci20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventci20 » Вто 24 дек 2013 0:27

Колеги има разлика между хванат без книжка докато шофира на полигона , пистата ( усвоява техниките на шофиране) и хванат без книжка докато е обикалял няколко поредни дни из града и е правил магарии... Защото и на мен ми се случи да ме глобят за това , че шофирам без колан , но аз просто отивах до магазина 200м... и това шофиране без колан ми струва в момента 50лв... PS: " Oще 5-ти ако искат да ме спрат , докато ходя до магазина с колата няма да си слагам колана , да пишат 5-ти по 50лв " ако искат... Идиотска държава , идиотски закони , идиотски хора.... Пътните ни полицаи шофират без колани , без запалени светлини , а не дай си боже някой път да ги спрее някой , вероятността да ги глоби техен колега е колкото аз да спечеля шестица от тотото ... PS: " Като спечеля , ще си призная , че мисля грешно и съм сбъркан и луд , ще влезна в лудницата и ще си платя глобите към КАТ " ... Дотогава нека "драскат"... Поне фищ-а беше написан правилно, за малко да стане като в оня лаф : "ул. Ханку Брат " :D :D :D

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 24 дек 2013 2:15

passatfen написа:...всички са минали по този път...недей да казваш сега , че си карал кола за първи път когато си бил на курсове...

Едно е да караш без книжка на полигон/паркинг, на поляна, по черен път или крайна глуха градска уличка. Съвсем друго е да караш по нормален път. Би трябвало не спиране от движение, а конфискация на МПС да се прави, само че не във всички случаи собственикът ще е най-правилния потърпевш и от тая гледна точка не е добре. Иначе спирането от движение е добре и даже трябва да е поне за 6 м.

Потребителски аватар
nachev7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nachev7 » Вто 24 дек 2013 2:27

Верно има разлика между това да те хванат на затворено трасе , поляна , мегдан :mhihi .... или на пътното платно , само че невиждам с какво твоя пример има нещо общо :icon_lol ... нарушил си правилника за движение по пътищата , глобили са те :exclaim , няма 200 няма 100 няма 50 метра . За всички важи това с колана , като не ти изнася плащай глоби и не драскай каква била държавата и законите. И от шофьорите има мърша и от прилагащите закона има мърша , за тия дето го измислят ще си замълча :mhihi :mhihi
А за това че нестигат часовете по кормуване за една реална подготовка съм напълно съгласен , там трябва да има някаква промяна включваща удължаване продължителността на часовете по кормуване и на конските лекции съпроводени с правилника. Отделно който има желание ще помоли родител , приятел с книжка , ще отидат в най-лошият случай на някоя поляна , ще си наредят колчета и ще се проведат елементарни маневри и ползотворни опити за добиване на представа от шофирането , не да ми се правят на шофери по редовните пътища , щото там утре може да е моето дете или вашето и няма да ме интересува причината поради която някой без книжка е излязъл там , направил е белята и е зел да заеква , хъка и да се обеснява като ученичка в 9 клас ...а директно ще му чупя вратлето :beer . Обръщам се към колегата piter_96 : Всеки след получаването на Свидетелство за управление на МПС вече е отговорен сам за себе си за всяка една грешка която прави , пред закона без значение може ли да шофира както ти мислиш че е правилно , може ли да паркира на заден вечерно време :mhihi или пък си е купил книжката . Важното е че я има и при една грешка си го отнася по съответните наредби , щото ъхъ ...вече се предполага че знае закона за движение по пътищата без държавата и контролните органи да ги е ЕНЯ за това знае ли го незнае ли го , сгазил ли си лука си го ядеш :newsm66 , докато при разните малолетни шофери без книжки при едно сгазване на лука се почват едни дела , едни фрази от типа "Ма той е малолетен и незнае закона за движение по пътищата , просто му се е карало и е отпънал колата на баща си" едни обжалванки и ... методи за проявяване на съчуствие ,проточване с години , а пък това че някой вече го няма или е останал сакат , малкия лайньо го осъзнава доста късно... :banghead Тей , че всеки тряя си прави сметката и да пуска сивото вещество по често , не само да си чеше пръстите по клавиатурата :exclaim :beer

Потребителски аватар
Vaskuu_Plazm1Te
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 1999

Мнениеот Vaskuu_Plazm1Te » Вто 24 дек 2013 8:26

Моето мнение е,че е трябвало както в другите страни да конфискуват колата и глобата да е 5 цифрена.Нека си призная и аз 1 месец преди да взема книжката имах повече километри от колкото 1 месец след като я взех,ако мога да върна времето не бих го направил отново.Твоя човек като са го спрели са били законите едни,сега са други най-вероятно.На мен са ми спирали колата от движение за изтекъл технически преглед и фиш за 50лв.Виж да не си на същото дереже.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 24 дек 2013 9:32

nachev7 написа:А за това че нестигат часовете по кормуване за една реална подготовка съм напълно съгласен , там трябва да има някаква промяна включваща удължаване продължителността на часовете по кормуване и на конските лекции съпроводени с правилника. Отделно който има желание ще помоли родител , приятел с книжка , ще отидат в най-лошият случай на някоя поляна , ще си наредят колчета и ще се проведат елементарни маневри и ползотворни опити за добиване на представа от шофирането.

Една от най-големите грешки,при сегашните изпити за придобиване на шофьорска книжка е премахването на "Полигона" от изпита.
Давам колата на моя позната да кара,има свидетелство от 3 години,още с първата маневра на заден ход щеше да събори една ограда.
"Ми той инструктора никога не ме е карал да карам назад"
:death

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Вто 24 дек 2013 9:49

passatfen написа:Layer недей да остроумничиш всички са минали по този път...недей да казваш сега , че си карал кола за първи път когато си бил на курсове...По тази логика хората на които им е съставен акт за други причини "дано по 10 акта на ден да получат" а тези които са направили ПТП'та "дано да не стигнат и до болницата"....бива ли така да се иразяваш :thumb_down

Това не го оправдава ни най-малко. Както на мен баща ми не ми е давал на времето да карам докато не взема книжка, така и неговия може. Не се заяждам просто от ей такива безсмислени действия стават големите бели. :a045

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 24 дек 2013 14:52

Да се върням към съществото на тямата:
PetromirMinchev написа:Здравейте искам да попитам какви са последствията, ако хванат непълнолетен да кара, при положение че в момента кара курсовете?

Колега Петромир, след като в момента караш курсовете, прочети и законите и като успееш сам да си отговориш на поставения въпрос, помоли някой модератор да ти отключи темата, за да споделиш с нас какво си научил - все пак шофьор ще ставаш!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”