въпрос относно какво покрива каското

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: въпрос относно какво покрива каското

Мнениеот stefan4o » Нед 12 яну 2014 13:19

Няма да му откажат. Ама условията са такива, че той сам ще се откаже. :mhihi
При коли-абитуриенти условията на каското са, нека ползваме израза "кофти" на застрахования :Mr Green Fun

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Нед 12 яну 2014 14:56

Това,че не се покриват щети в р-т на амортизация мисля,че ти стана ясно.Искам да споделя нещо друго,което според мен е МНОГО важно.След сключване на полицата "каско",плащане на премията знаете,че трябва автомобила да мине на оглед /снимки на мпс-то, на номерата на рамата и т.н./.Много внимавайте какво ви пишат в протокола за оглед ако има отбелязани напр. "на предния капак олющена боя от камъчета или надраскан заден десен калник и т.н." да знаете,че ако в последствие настъпи застрахователно събитие,което засяга въпросните детайли НЯМА да ви бъде изплатена пълната сума за възстановяване на щетата защото сте имали преди влизане на каското в сила увреждане на въпросните детайли.Така че отваряйте си очите и не подписвайте тези протоколи ако има отбелязани несъществуващи увреждания по въпросните детайли. :exclaim

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Нед 12 яну 2014 15:38

Ами ако ти разбият колата и ти откраднат CD-плеъра например, ще ти покрият само щетите причинени от взлома, или ще покрият и липсващото CD?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 12 яну 2014 15:49

Зависи за какво си платил

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 12 яну 2014 16:25

Stif написа:...Така че отваряйте си очите и не подписвайте тези протоколи ако има отбелязани несъществуващи увреждания по въпросните детайли. :exclaim

От личен опит-никога не описват несъществуващи увреждания. В няколко случая обаче ми пишат увреждания на боята, които могат да се отсранят само с пастиране. Аз прочитам внимателно и им казвам "хора, защо сте го писали това, то ще излезе само с паста"-те ми викат "няма проблем, оправи го и ела на оглед, ще хо махнем" Nice, a :smile За съжаление няма какво да им кажа. И другото-ако не подпишеш протокола какво? Платил си си, а нямаш каско :smile

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Нед 12 яну 2014 17:11

Мисля,че бях ясен - четете протокола за огледа преди да подпишете.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Нед 12 яну 2014 17:45

Dagestan написа:Ами ако ти разбият колата и ти откраднат CD-плеъра например, ще ти покрият само щетите причинени от взлома, или ще покрият и липсващото CD?

Повечето компании (да не кажа всички) не покриват липсващи части, възли и агрегати. До скоро беше нашумяло краденето на катализатори, като се прерязват направо с тръбите.Цената на катализатора не се покрива, ако повредена изпускателната система вследствие на кражбата - следва да се заплати ремонта на изпускателната система. Ако са откраднати фарове (ксенонови напр.) и са прерязани кабелите - фаровете не се покриват, но замята на прерязаните кабели следва да се заплати от застрахователя.

Аудиооборудването може да се застрахова, като за него някои компании искат допълнително доплащане. Ако го откраднат обаче - напр. CD, трябва да се представи панела, за да се плати обезщетение.

За ръждата - по общите условия на почти всички компании има клаузи от сорта че не се покриват щети причинени от овехтяване естествено износване, умора на материала и т.н. :)

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Нед 12 яну 2014 19:03

Още малко ще искаш да ти дават пари от каското, защото колата ти гори горивото :D

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Нед 12 яну 2014 22:31

Stif написа:Мисля,че бях ясен - четете протокола за огледа преди да подпишете.

И? Чета и нещо не ми харесва, какво правя?

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 13 яну 2014 8:30

dlug написа:И? Чета и нещо не ми харесва, какво правя?

Ако в протокола са отбелязани несъществуващи увреждания по мпс-то или те са преувеличени - искаш да се прецизира написаното така че то да отговаря на действителното. Елементарно Уотсън!
Друг е въпроса доколко това е справедливо и според мен защитава повече интереса на застрахователя отколкото на застрахования - ама това е друга тема. Ако сме коректни трябва да кажем че застрахователите имат и своя гледна точка по въпроса,но да не навлизаме в детайли защото става сложно.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 13 яну 2014 9:34

не съм чувал за застраховател, който да пише несъществуващи щети в протокола. Автомобилите ни са толкова очукани , че не е нужно да се измислят щети. По-скоро пише , че нямаш щети , а на снимките всичко се вижда перфектно и няма нужда да се пише.

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 13 яну 2014 15:40

DoH_KuXoT написа:не съм чувал за застраховател, който да пише несъществуващи щети в протокола. Автомобилите ни са толкова очукани , че не е нужно да се измислят щети. По-скоро пише , че нямаш щети , а на снимките всичко се вижда перфектно и няма нужда да се пише.

Приятелю, не случайно ги пиша тези работи,вярвай ми, има-няма 20 години работя застраховане :horror
За по-стари автомобили наистина няма много значение ама за автомобил със застрахователна сума 30-40 х. и нагоре има,много има.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Пон 13 яну 2014 15:57

Stif написа:
dlug написа:И? Чета и нещо не ми харесва, какво правя?

Ако в протокола са отбелязани несъществуващи увреждания по мпс-то или те са преувеличени - искаш да се прецизира написаното така че то да отговаря на действителното. Елементарно Уотсън!
...

Извинявай, сигурно аз не зададох правилно въпроса. Ти претендираш че няма увреждане, те претендират че има. Не се разбирате, ти не подписваш протокола за огледа и какво правиш после? Даваш жалба? Къде? Или друго?

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 13 яну 2014 16:23

То или има или няма.Иначе жалба, степените са: до директора на агенцията в съответния град, на дружеството, на Надзора.Ама чак до там за протокола от прегледа не съм чувал да се стига. Когато написах да четете протокола имах предвид да не го подписвате без четене и ако има разлика с фактите да се коригира веднага.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”