Автомобилни клубове в Германия и техните членове:
1. ADAC - 18 800 000 члена
2. AvD - 1 400 000 члена
3. ACE - 580 000 члена
4. ACV - 300 000 члена
Членовете на ADAC всеки месец получават безплатно списание ADAC Motorwelt, според което две седмици преди връчването на наградите обяви, че кола на 2014 съгласно мнението на членовете ще бъде една от следните (подредени по азбучен ред):
Ауди А3
БМВ 5-серия
Мерцедес А-Класа
Шкода Октавия
ФВ Голф
Нали никой не си мисли, че най-големия немскиавтомобилен клуб ще избере японски/френски/италиански автомобил на първо място. Оделно класацията в Gelber Engel за първи път през тази година са въведени още 5 нови категории, като в някои от тях вероятният победител се е избирал измежду 2хАуди, 2хБМВ и 1хМерцедес.
Дори да приемем, че 800 000 членове на ADAC са чужденци, нали никой не си мисли, че някой от останалите 18млн. би гласувал за различен от немски автомобил. Докато А3, 3-серия или А-класа са осезаемо по-скъпо от Голф, то Голф-а ще бъде автомобил на членовете на ADAC.
П.П.: Още един интересен факт за германците. Завода на Nokia в Румъния преди това е бил в Германия, като Nokia са получили субсидии от немското правителство и въпреки това са се "изнесли". В резултат хиляди германци са останали без работа. Сега германец не иска и да чуе за Nokia - масово се "радват" на Самсунг и Ай-...
Преди известно врем Nokia затвори завода в Румъния и се преместиха в Китай. Общественото мнение в Ръмуния не е като това в Германия.

VW Golf - автомобил на 2014 след фалшифициране на резултати
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Golf - автомобил на 2014 след фалшифициране на резулт
От това което си написал ти, и от това което пише в статията излиза че от почти 19млн. души, едва 3хил. са гласували за Голф7
Въпреки това резултатите са реални и Голф наистина е събрал най много гласове, но за да изглежда по-достоверно са ги надули с няколко хиляди в повече. Реално колко човека го избират тоя автомобил на годината в Германия?
п.п. Дали е VW или друга марка е без значение, просто на никъде не им излиза бройката
Аз си мислех че ние сме номер едно в гласуване+броене и краен резултат = на нищо общо, но германците ме изненадаха

Въпреки това резултатите са реални и Голф наистина е събрал най много гласове, но за да изглежда по-достоверно са ги надули с няколко хиляди в повече. Реално колко човека го избират тоя автомобил на годината в Германия?

п.п. Дали е VW или друга марка е без значение, просто на никъде не им излиза бройката

Аз си мислех че ние сме номер едно в гласуване+броене и краен резултат = на нищо общо, но германците ме изненадаха

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Golf - автомобил на 2014 след фалшифициране на резулт
forski написа:От това което си написал ти, и от това което пише в статията излиза че от почти 19млн. души, едва 3хил. са гласували за Голф7![]()
Реално АДАЦ има 19 милиона души, които са си платили годишната такса, осигуряваща безплатна пътна помощ при необходимост. Това автоматично ги прави членове, но съвсем не означава, че тези 19 милиона ще се юрнат да гласуват за нещо си там , бил той и любим автомобил на дойчманите. Отделно аз лично забелязвам известно двусмислие в титлата "Жълт ангел", каквото между другото е прозвището на автомобилите "Пътна помощ" на АДАЦ

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”