Как да премахна силикона с който са олепени фаровете ми
Как да премахна силикона с който са олепени фаровете ми
Незнам дали има такава тема ... но нямам време да търся.Взех си едни фарове ама нещо бяха мръсни стъклата та хванах да ги отварям (за голф 3 става въпрос ) и гледам олепени със силикон. Изчоплих силикона м/у пластмасата и стъклото ама пак не се отварят и гледам точно под рефлекторната част една огромна, дебела ивица силикон, който няма как да стигна с макетно ножче.Та въпроса ми е: Има ли как чрез нагряване или някаква друга тактика да ги отлепя, без да чупя стъклата.
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
Re: Как да премахна силикона с който са олепени фаровете ми
ако е фабричния силикон,с който са лепени фаровете става лесно с нагряване.Ако някой преди теб ги е лепил с някакъв друг силикон е голям ....Скоро отварях фарове на един фиат лепени с някакъв силикон и бяха големи мъки
Давай кажи ми за мъките той предишният им собственик не е жалил силикона...
- YordanGergov
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEE
И аз отварях един със силикон, който аз бях залепил преди това. Нагряване при мен не важеше, защото силикона беше и температурен.
Първо с нож минах навсякъде да знам, че до където мога да стигна е срязан силикона. После с по здрав нож (не макетен) започнах леко да го напъвам в процепа, ама наистина леко, за да не пръсна стъклото в ръцете ми. По някое време все някъде почва да поддава. После и с отвертки мъчех. На местата, където напъвам слагах парче пластмаса тънка (това имах), за да остане в отворено положение след като извадя отвертката. Така го бях минал почти целия и в един момент реши да се предаде. Само пак казвам да се внимава доста, че с тия железа по това стъкло стават инфекции.
Първо с нож минах навсякъде да знам, че до където мога да стигна е срязан силикона. После с по здрав нож (не макетен) започнах леко да го напъвам в процепа, ама наистина леко, за да не пръсна стъклото в ръцете ми. По някое време все някъде почва да поддава. После и с отвертки мъчех. На местата, където напъвам слагах парче пластмаса тънка (това имах), за да остане в отворено положение след като извадя отвертката. Така го бях минал почти целия и в един момент реши да се предаде. Само пак казвам да се внимава доста, че с тия железа по това стъкло стават инфекции.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Има 1гел на Soudal - мажеш и разтваря силикона, но процеса е много бавен.Не се сещам за името му сега.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”