Препарат за почистване на Водната система ?
- Ico_kj
- Автомобил:
- Двигател:
Препарат за почистване на Водната система ?
Колеги помагайте със съвети, какъв препарат да си взема за да си почистя водната система, понеже антифриза ми е ръждив и искам да си почистя както радиатора така и цялата система. даваите съвети за препарати и начин на ползване ? Поздрави ...
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Препарат за почистване на Водната система ?
не е точния период за това упражнение, ма щом си решил... аз лично съм промивал неколкократно различни системи с лимонтозу - разтваряш 2-3 пакетчета (в зависимост от обема на системата) в топла вода и караш 30-ина км. или на място изчакваш няколко включвания на перката (което в този период на годината е спорен момент). източваш всичко и правиш още две промивки по същия метод. ако имаш тръгнали маручи или напукани съединения, ще текнат и те.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Аз съм ползвал един препарат, който взех от бензиностанция на Шел. Казва се Holts speed flush. Първо източваш стария антифриз, наливаш вода и препарата, палиш двигателя да отвори термостата и да направи промивка в цялата система. След като се промие добре се източва и се налива пак вода за втора промивка. Накрая източваш и наливаш новия антифриз. Може преди да налееш новия антифриз да свалиш разширителния съд и да го изчистиш отвътре ако е много зле и не се вижда през него. Имай в предвид, че промивките крият рискове да се отлепи някоя по-голяма люспа и да задръсти някой по-тесен отвор. Има и друг вариант да протече от някое слабо място. С този препарат нямах проблеми.
- Прикачени файлове
-
- Holts Speedflush.jpg (32.2 KиБ) Видяна 1246 пъти
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвяал съм доста препарати за промивка, но няй-доволен останах от тязи на Golden eagle.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”