Прехвърляне на 50сс скутер-помощ
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
Прехвърляне на 50сс скутер-помощ
Може ли да ми помогне някой с информация,как се прехвърля 50сс скутер,регистриран?В смисъл можело и да не се ходи при нотариус,а с някакъв двустранен договор?Благодаря.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прехвърляне на 50сс скутер-помощ
Заедно със собственика отивате в КАТ и пред служител правите договора и се подписвате, трябва да сте от един и същи град двамата.
Защо си пуснал темата в моторспорт ??? Какво общо има прехвърлянето с моторспорта
Защо си пуснал темата в моторспорт ??? Какво общо има прехвърлянето с моторспорта

- ел.техника
Значи,ако е от друго населено място,задължително през нотариус?В бързината съм сгрешил раздела.Моля темата да бъде прехвърлена където и е мястото.Благодаря.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Моята ситуация бе следната-харесах скутер 125 сс във Варна......уговорихме се с човека да ми го прати по куриер в София с документите му и 2 копия от двустранен договор, от които подписах единия и го върнах обратно във Варна!Когато му дойде времето-отидох в КАТ Сливен и го регистрирах само с това копие, застраховка и талоните....даже и преглед не ми искаха!
Последна промяна от RadoShopa на Вто 25 мар 2014 20:05, променено общо 1 път.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
RadoShopa написа:уговорихме се с човека да ми го прати по куриер с документите му и 2 копия от двустранен договор, от които подписах единия и го върнах обратно
Моя по същич начин го продадох. А на времето го купих от човек от моя град и само договори подписахме. Договора си го изтеглих от интернет. Казаха ми, че в кат имало готови бланки на такъв договор.
само с договор по между ви се прехвърля скутера + документите на скутера.
няма значение от кой град сте, трябва само да е регнат в кат.
вече незнам колко пъте го ползвам тоя договор, но е над 5.
ето го:
няма значение от кой град сте, трябва само да е регнат в кат.
вече незнам колко пъте го ползвам тоя договор, но е над 5.
ето го:
- Прикачени файлове
-
- 19.doc
- (9.43 KиБ) Свален 4159 пъти
-
- Автомобил: Vw Golf
- Двигател: ASV 2000
2 мотора съм продал така няма никакви ядове от кой град си и тем подобни необходимо е един бял лист и да напишете че иван еди си кой продава на петър еди си кои мотор с номер рама и това е достатъчно за Кат и общината да си го регистрира и отпише съответно НАЙ ДОБРЕ СИ ГО НАПРАВЕТЕ В 2 ЕКЗЕМПЛЯРА ЕДИН ЗА ПРОДАВАЧА И ЕДИН ЗА КУПОВАЧА
- ел.техника
Благодаря за изчерпателните отговори и за документа също.Само не знам да има ли свидетел полицай с подпис съответно или пък само да присъства?И като отида с тоя договор,подписан но без никакви печати,в данъчното ще ми отчислят скутера без никакви проблеми? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпреки съветите на колегите, моят съвет е:
-прехвърли си го чрез нотариус. Вие си попълнете договора, като го изтеглите от интернет, нотариуса само да го регистрира. За няколко лева, може да береш главоболия.
След това по реда - КАТ за нов талон на твое име и зачисляване в данъчното.
Пей сърце и спи спокойно.
Избора е твой.
-прехвърли си го чрез нотариус. Вие си попълнете договора, като го изтеглите от интернет, нотариуса само да го регистрира. За няколко лева, може да береш главоболия.
След това по реда - КАТ за нов талон на твое име и зачисляване в данъчното.
Пей сърце и спи спокойно.
Избора е твой.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Мотори до 350сс се прехвърлят без нотариална заверка , само с двустранен договор между продавач и купувач. Така може да се купи и мотор който е закупен но не е прехвърлян в КАТ. Тоест можеш да купиш през вече съществуваш договор както е при колите и нямаш проблеми. От личен опит говоря и за двата метода. Никакъв нотариус не ти е длъжен.
- ел.техника
Благодаря за съветите.Стана работата със скутера и спестихме 50лв от нотариус.А дали при някои автомобили може да се мине по тънката лайсна?/без нотариус/ 

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Само автомобили който не са регистрирани в БГ могат да се прехвърлят без подписите да се заверяват нотариално. Ако автомобилът е регистриран - трябва договорът да се сключи в писмена форма с нот. заверка на подписите.
За моторите: до 350 cm3 => обикновена писмена форма; над 350 cm3 - в писмена форма с нот. заверка на подписите.
За моторите: до 350 cm3 => обикновена писмена форма; над 350 cm3 - в писмена форма с нот. заверка на подписите.
ЗДвП
Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”