Разлики м/у истински K&N филтър от т.наречените "реплики"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Разлики м/у истински K&N филтър от т.наречените "реплики"

Мнениеот neon » Пон 24 фев 2014 2:04

Пускам тази тема в резултат на закупуването на така модерно наричаните "реплики" или иначе казано МЕНТЕТА на световно известните филтри K&N (ако не знаете какво е K&N спокойно може да преминете на следващата тема- тази не е за вас)..... При това на 2 пъти и все от потребители на форума!
За мое щастие първият път колегата излезна коректен и ми върна парите след връщане на стоката, но при втория нямах този късмет. Ще кажете "Като си толкова смотан да вземеш 2 пъти менте - заслужаваш го!" и сигурно е така. Все пак тъй като НЕ ИСКАМ да слагам такъв филтър на колата си реших 3-тия опит да е с гарантиран резултат и закупих филтър от лицензиран търговец. Понеже когато разбрах, че за 2-ри път съм взел менте се почувствах "леко тъп", че и дори малко повече, реших след покупката на истинския филтър да ги наснимам и да опиша разликите, за да не се нахендрят и други колеги като мен (или поне да са по-малко).
Като за начало мога да кажа, че РЕПЛИКИТЕ в повечето случаи са доста добре изработени и опаковките имитират на 100% оригиналния продукт с разлики в дизайна като при някой използват стар дизайн на кутиите (както при мен) но срещнах по магазини и ментета с опаковки с новия дизайн. С други думи - ПО КУТИЯТА ЕДВА ЛИ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ. На пръв поглед дори ментето изглежда по-добре от оригинала. В случая обаче при филтрите е от особено значение каква работа вършат, а не как изглеждат (според мен де :mhihi ). И така- след като взех един филтър на преглед под улична лампа и юнашко доверие от моя страна на думите на продавача, че "един негов приятел му го донесъл от Щатите за него, ама той продал колата.." се прибрах вкъщи и когато реших да поразгледам придобивката ми стана ясно, че пак съм уцелил греда. Предния път репликата беше по-долнопробна и явно братята китайци с всеки ден надобряват. Пускам снимки на "реплика"-та за да видите за какво говоря.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Дясната кутия е на ОРИГИНАЛА. Ако не сте наясно освен разлика в дизайна и липсата на етикет на едната от страните на ментето всичко друго е ОК!
Когато отворите кутиите обаче разликите стават по-очевидни.
Първото и най-видимото е, че ОРИГИНАЛА е заводски ОМАСЛЕН, докато ментето е сух.Ако не знаете това, в интерес на истината ментето изглежда по-добре.
ИзображениеИзображение
ЦВЕТЪТ е другата голяма разлика. Оригинала е с доста странен цвят, докато ментето е ярко червено и с наситен цвят.

Потребителски аватар
neon

Re: Разлики м/у истински K&N филтър от т.наречените "реплики

Мнениеот neon » Пон 24 фев 2014 2:17

Продължаваме с другите разлики:
Изглед отгоре - копирано е всичко - от надписа (логото) през фабрични номера до надписа "MADE IN USA"...
ИзображениеИзображение
Изглед отдолу на оригинала:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
При ментето няма какъвто и да е надпис... Вътре личи разликата в качеството на заличката с гума. Надписите по скобата за закрепване личат трудно.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
neon

Re: Разлики м/у истински K&N филтър от т.наречените "реплики

Мнениеот neon » Пон 24 фев 2014 2:38

Когато се загледате във вилтриращата повърхност също се виждат разлики:
Ясно се вижда щампованото лого на K&N на лентата, която закрепва двата края на мрежата..
ИзображениеИзображение
При ментето такива неща няма. Материята на филтъра също е различна (освен цвета).
Изображение
Изпълнението на гумената заличвак в краищата също е различно:
ИзображениеИзображение
И накрая - пълната окомплектовка на една кутия с филтър K&N.. В ляво е ментето - напечатаната гаранция я няма при оригинала - само едно карточне + стикер с логото.
ИзображениеИзображение
Засега не съм чувал да правят реплики на панелните фитри, но всичко е възможно. При тях задължително трябва да има отлят номер на модела отстрани. Другите разлики предполагам ще са като при описания от мен случай.
Ами....това е. Дано да съм бил полезен!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”