За мое щастие първият път колегата излезна коректен и ми върна парите след връщане на стоката, но при втория нямах този късмет. Ще кажете "Като си толкова смотан да вземеш 2 пъти менте - заслужаваш го!" и сигурно е така. Все пак тъй като НЕ ИСКАМ да слагам такъв филтър на колата си реших 3-тия опит да е с гарантиран резултат и закупих филтър от лицензиран търговец. Понеже когато разбрах, че за 2-ри път съм взел менте се почувствах "леко тъп", че и дори малко повече, реших след покупката на истинския филтър да ги наснимам и да опиша разликите, за да не се нахендрят и други колеги като мен (или поне да са по-малко).
Като за начало мога да кажа, че РЕПЛИКИТЕ в повечето случаи са доста добре изработени и опаковките имитират на 100% оригиналния продукт с разлики в дизайна като при някой използват стар дизайн на кутиите (както при мен) но срещнах по магазини и ментета с опаковки с новия дизайн. С други думи - ПО КУТИЯТА ЕДВА ЛИ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ. На пръв поглед дори ментето изглежда по-добре от оригинала. В случая обаче при филтрите е от особено значение каква работа вършат, а не как изглеждат (според мен де

Дясната кутия е на ОРИГИНАЛА. Ако не сте наясно освен разлика в дизайна и липсата на етикет на едната от страните на ментето всичко друго е ОК!
Когато отворите кутиите обаче разликите стават по-очевидни.
Първото и най-видимото е, че ОРИГИНАЛА е заводски ОМАСЛЕН, докато ментето е сух.Ако не знаете това, в интерес на истината ментето изглежда по-добре.

ЦВЕТЪТ е другата голяма разлика. Оригинала е с доста странен цвят, докато ментето е ярко червено и с наситен цвят.