Здравейте,
след като обжалвах пред РС Сливница наказателно постановление от април месец, бяха ми насрочили дело за 28 юни, но доколкото разбрах от сайта им то е отложено.
В КАТ като ходих да си подам жалбата, жената ми каза, че с това НП мога да карам докато излезе резултата от делото и не съм длъжен да ходя всеки месец да го удължавам/ заверявам, но пък на него не пише, че е безсрочно удължено. Имали ли сте такъв случей и знаете ли, дали трябва да отида да го заверят и удължат всеки месец?
(Едни полицаи в софия ми казаха, че не съм длъжен, но полицаите в провинцията не знаели това, но други полицаи в софия ми казаха, че трябва да отида..)
и още нещо, знаете ли как/кога/къде мога да проверя какво става с делото и колко време ще се наложи да карам с НС, без талона ми..
Поздрави,
Веско

Процедура след обжалване на НП
- BECK0
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател:
Процедура след обжалване на НП
Последна промяна от BECK0 на Пет 20 авг 2010 9:39, променено общо 1 път.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Процедура след обжалване на НС
НС=?
НП = Наказателно Постановление
НП = Наказателно Постановление
Re: Процедура след обжалване на НП
Ако Ви е съставен акт за установяване на административно нарушение-синият контролен талон ще ви бъде иззет. Актът замества талона за един месец.
Един месец след издаването на акта трябва да ви бъде издадено и наказателно постановление, с което се налага наказание за констатираното нарушение.
Наказателното постановление се обжалва в седемдневен срок от връчването му пред съответния районен съд. Производството е на две инстанции, като втората е съответният окръжен административен съд.
Това е то...
Един месец след издаването на акта трябва да ви бъде издадено и наказателно постановление, с което се налага наказание за констатираното нарушение.
Наказателното постановление се обжалва в седемдневен срок от връчването му пред съответния районен съд. Производството е на две инстанции, като втората е съответният окръжен административен съд.
Това е то...
Не става много ясно от условието до къде е процедурата, но принципно:
Докато трае обжалването, наказателното постановление замества синия талон.
Добре е да обърнете внимание на няколко факта:
- от извършване на нарушението до съставянето на акта не трябва да е минала повече от една година, в противен случай производството трябва да се прекрати
- от съставянето на акта до издаването на наказателното постановление не трябва да са минали повече от шестте месеца, ако това е така, производството трябва да се прекрати
- абсолютната давност при нарушенията по Закона за движение по пътищата е три години от извършване на нарушението, т.е., ако сте били заснети с камера, държавата има три години да ви намери и да ви накаже.
Докато трае обжалването, наказателното постановление замества синия талон.
Добре е да обърнете внимание на няколко факта:
- от извършване на нарушението до съставянето на акта не трябва да е минала повече от една година, в противен случай производството трябва да се прекрати
- от съставянето на акта до издаването на наказателното постановление не трябва да са минали повече от шестте месеца, ако това е така, производството трябва да се прекрати
- абсолютната давност при нарушенията по Закона за движение по пътищата е три години от извършване на нарушението, т.е., ако сте били заснети с камера, държавата има три години да ви намери и да ви накаже.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз карам с наказателно постановление от началото на миналата година и нямам проблеми с органите на реда. В него просто написаха, че се обжалва пред РС - ...... и това е. Няма срок. Като ме питат защо няма срок, им казвам да питат тези, които са го заверили. И така ...
- BECK0
- Двигател:
Точно така, когато се обжалва НП то се заверява и не е нужно да се удължава всеки месец, за съжаление това пътните полицаи не го знаят или поне не всички!
И все пак днеска ми излезе решението от съда, акта ми падна...
И все пак днеска ми излезе решението от съда, акта ми падна...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дай малко информация, за какво беше акта и на какво основание отпадна?
- BECK0
- Двигател:
viewtopic.php?f=59&t=178573 - тука е описано..
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Дай да прочетем решението на съда, интересно ми е...BECK0 написа:И все пак днеска ми излезе решението от съда, акта ми падна...
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
В него просто написаха, че се обжалва пред РС - ...... и това е.
Колега, а какво става ако откажат да пишат на НП - Обжалвано пред РС дата.....
Аз се завъртях в тая въртележка, за втори път ми отлагат делото заради нехайство на полицията, все още не могат да осигурят оригинала на НП пред съда, пък може и нарочно да ме мотаят. Сега карам с двете призовки към НП, дано ми пратят и третата че увисвам при проверка.
Акта е малък 50 лв, ако го платя преди решението на съда ще ми върнат ли талона и евентуално при отмяна НП има ли шанс да си върна парите.
Навих се да обжалвам защото се получи интересна ситуация, акта е издаден на 30.10, на 31.10 в 15,20 часа пускам с обратна разписка по Български Пощи възражение до съседен град намиращ се на 50-60 км, връща ми се обратната разписка с подправена дата, а клеймото е от 04.11. След това получавам НП и изненада издадено на 03.11.2013г - неделя !!!
Викам си тука има нещо и пускам жалба срещу НП, и при първото дело изненада възражението по АУАН заведено на 01.11, е как успяха, след като клеймото на обратната разписка е от 04.11, разбира се това и още разминавания изтъкнах пред съда, но както писах по горе ме вкараха в един омагьосан кръг.
И сега най важния въпрос,срока на втората призовка изтича към края на март, ако не ми пратят трета за април, могат ли да ми приберат някъде книжката за неплатено НП?
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Засега реших проблема, изпратиха ми призовка в която е написано кое НП обжалвам.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”