Питане за автомивка във гр. Варна
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
Питане за автомивка във гр. Варна
Здравейте колеги!Интересува ме знаете ли във Варна къде има читава автомивка с естакада или канал за да ми измият двигателя отдолу ? Благодаря предварително на отзовалите се!
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Питане за автомивка във гр. Варна
На кръстовището на ул. Мир с околовръстното, като се движиш по Мир, минаваш светофара и веднага вляво. Има естакада и обслужването е добро.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Да -колегата ме изпревари. Точно до светофара ,пада се в ляво по пътя за "Нов хлебозавод'
Последна промяна от kris11 на Вто 08 апр 2014 20:26, променено общо 1 път.
-
Благодаря ви за отговорите колеги!
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
OFF Не знам как ще измиеш двигателя отдолу
без да се махне кората.
А свалянето хич не е лесно -отзад 2 болта ,отпред 6 май- забравих.Можеш да я свалиш при повдигната кола, на канал опира в земята. Сам трудно се сваля , качването после сам е нвъзможно, ако не искаш да я спукаш.
Когато я сваляш задължително си приготви - спрей против ръжда и графитна смазка за болтовете,особено по-малките /предните/- когато корозират са са ад.

А свалянето хич не е лесно -отзад 2 болта ,отпред 6 май- забравих.Можеш да я свалиш при повдигната кола, на канал опира в земята. Сам трудно се сваля , качването после сам е нвъзможно, ако не искаш да я спукаш.
Когато я сваляш задължително си приготви - спрей против ръжда и графитна смазка за болтовете,особено по-малките /предните/- когато корозират са са ад.
-
Кората на двигателя е махната защото имам теч на масло отнякъде но докато не се измие двигателя майсторите не могат да определят от къде е и ми казаха да измия двигателя отдолу и да отида веднага при тях след това .А кората под двигателя е измита и прибрана засега ,докато не се отстрани теча на масло няма да я слагам.Мисля да ги накарам да измият целия двигател отгоре и отдолу. Надявам се че няма да имам проблеми след това с двигателя,не са ми мили двигател до сега?Какво е вашето мнение да го мият ли и отгоре или може после да имам проблеми?
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
най-вероятно от гарнитура на капака на клапаните
-
От това което аз видях ми се струва че масло тече от няколко места едното за което съм почти сигурен е гарнитурата на картера,огледах капака на клапаните но не видях масло да е текло,надявам се да не е от гарнитурата на главата, но като го измият надявам се да се види точно от къде са течовете.
-
Здравейте колеги!Само за информация днес отидох на автомивката на кръстовището на ул.Мир .Измиха ми двигателя останах доволен цената за измиване на целият двигател е 15 лева. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”