Обезпаразитяване на климатик
-
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: 1900 TDI BLS
Обезпаразитяване на климатик
Здравейте, от скоро съм собственик на Seat Leon с започване на топлите дни реших да пробвам климатика. Обаче се оказа, че от време на време ми се появява гадна миризма при включено положение на климатика но при парното го няма. Колегите от Сеат форума ми казаха, че това не е от филтъра на купето, от който си мислех, че се получава този ефект, а от някакви паразити в климатика. Намерих си един ваучер в грабо за намаление на обезпаразитяване на климатик от сервиза на Дунев за 25 лева. Взех го но не съм го платил още и реших да потърся из нета. Повечето хора обаче се оказа, че не са доволни от този сервиз. Съга се чудя дали изобщо да ходя за тази рутинна процедура там? Има ли някакъв по-доверен сервиз където да ми направят това, където ще остана доволен?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Обезпаразитяване на климатик
Купи си спрей за обезпаразитяване на климатици на MA-FRA и ще си го свършиш сам за 10мин.

-
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: 1900 TDI BLS
а къде се пръска този спрей?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
На него има подробна инструкция за ползване.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Теодор написа:Купи си спрей за обезпаразитяване на климатици на MA-FRA и ще си го свършиш сам за 10мин.![]()

На инструкцията е написано и нарисувано как се процедира. Обикновено е така с леки вариации (взето от 3 марки спрей ):
- палиш колата и пускаш климатика на студено и вентилатора на макс. Отваряш всички клапи (по таблото и отзад)
- затваряш клапата за рециркулация в купето
- слагаш спрея някъде между седалките (между предна и задна или между предна и таблото), натискаш му пръскалката отгоре и я заключваш (те са си направени специално така да пръскат непрекъснато докато се изпръска всичко)
Това е, чакаш да свърши спрея, гаси се колата, може да постои малко така и после хубаво проветряване и не стоиш вътре, докато не се проветри хубаво (спрейовете са отровни)

- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
plamikcho написа:Теодор написа:Купи си спрей за обезпаразитяване на климатици на MA-FRA и ще си го свършиш сам за 10мин.![]()
На инструкцията е написано и нарисувано как се процедира. Обикновено е така с леки вариации (взето от 3 марки спрей ):
- палиш колата и пускаш климатика на студено и вентилатора на макс. Отваряш всички клапи (по таблото и отзад)
- слагаш спрея някъде между седалките (между предна и задна или между предна и таблото), натискаш му пръскалката отгоре и я заключваш (те са си направени специално така да пръскат непрекъснато докато се изпръска всичко)
Това е, чакаш да свърши спрея, гаси се колата, може да постои малко така и после хубаво проветряване и не стоиш вътре, докато не се проветри хубаво (спрейовете са отровни)
На една астра от такъв спрей и от гореспоменатата процедура й се отлепи тавана.
Аз лично съм ползвал спрей който директно се пръска във въздуховодите.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Ако колата не мирише много - да трябва да се отварят прозорци или се измирисва за 5мин - ОСТАВИ ГО ТАКА!
Форумните майстори за климатици, предупреждават, че след няколко месеца пак ще се завъдият бактерии, но този път ще миришат много повече.. и така вече през няколко месеца ще трябва да повтаряш процедурата задължително.
Трайно решение няма.
Форумните майстори за климатици, предупреждават, че след няколко месеца пак ще се завъдият бактерии, но този път ще миришат много повече.. и така вече през няколко месеца ще трябва да повтаряш процедурата задължително.
Трайно решение няма.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Краси Кунчев написа:plamikcho написа:Теодор написа:Купи си спрей за обезпаразитяване на климатици на MA-FRA и ще си го свършиш сам за 10мин.![]()
На една астра от такъв спрей и от гореспоменатата процедура й се отлепи тавана.
Аз лично съм ползвал спрей който директно се пръска във въздуховодите.
На Голф 4 му нема нищо на тавана и кара повече от година преди да се размирише пак. Трябва само да видя марката на спрея, че не я помня.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Като толкова искате - колата в камера с озон - 20лв в Peugeot.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
По смътни спомени озон и пластмаса нещо не се разбират.Избелява и става трошлива.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
дойде лято и се размирише...
ами нормално, лято е
та по темата
От 10 години във форума се дискутира темата за микроорганизмите в климатика.
Навремето и сега аз ги лекувам със спрей за миризливи крака
Помага и мирише добре. Та след толкова дискусии тук разбрах, че тънкият момент е маркуча за конденза от който капе под колата. Е те там се развъждат и умиргат много от гадовете. И там никой не го третира и затова замирисва пак след време въпреки процедурите.
Хареса ми идеята с кислородната вода и задължително ще я пробвам при последващ случай.
ами нормално, лято е

та по темата
От 10 години във форума се дискутира темата за микроорганизмите в климатика.
Навремето и сега аз ги лекувам със спрей за миризливи крака

Помага и мирише добре. Та след толкова дискусии тук разбрах, че тънкият момент е маркуча за конденза от който капе под колата. Е те там се развъждат и умиргат много от гадовете. И там никой не го третира и затова замирисва пак след време въпреки процедурите.
Хареса ми идеята с кислородната вода и задължително ще я пробвам при последващ случай.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Добро

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”