Осветление на плафон и фолио за фарове

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Phenomenon
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.4 AEX 1997

Осветление на плафон и фолио за фарове

Мнениеот Phenomenon » Съб 14 юни 2014 18:57

Здравейте колеги,
отправям два въпроса към запознатите с следната материя :

-Реших да си сменя крушката на плафона на Полото от профила беше обикновена, а аз си купих диодна (камбус).
Та свалям аз плафона махам старата и слагам новата и има голямо разстояние, което кара крушката да се върти и да прекъсва - според мен това не е нормално има ли вариант с който да приспособя някак крушката за момента съм я накривил (прилагам снимка). Странно ми е, че новата крушка загрява малко по-малко от старата при теста от 1мин. нормално ли е ?

-Другия ми въпрос към вас е за фолиата за фарове (виждам, че има доста колеги с какви ли не цветове... и искам да видя дали ще ми допадне...)- искам да ги фолирам, но не ми се занимава с разправии ако контролните органи не им хареса :D

Надявам се да е това раздела :)
Прикачени файлове
Без име.jpg

ivanov72
Автомобил:
Двигател:

Re: Осветление на плафон и фолио за фарове

Мнениеот ivanov72 » Нед 15 юни 2014 10:04

Това оребреното, ако не се лъжа е радиатор за охлаждане така, 4е ще загрява по-малко, а и диода загрява по-малко от жичката на обикновената крушка.За разстоянието може да подложиш пластина или нещо друго. Фолиото на фаровете е забранено и може да имаш проблеми - Чл.100 ал.4 от ЗДП и Чл.47 ал.3 от Наредба 1-45
.
.

ivand911
Автомобил:
Двигател:

Re: Осветление на плафон и фолио за фарове

Мнениеот ivand911 » Чет 19 юни 2014 9:18

Колега старата и новата крушка с еднаква дължина ли са? Явно там е грешката, те по памет има такива крушки с дължина 36,38,39 мм. Просто не си взел вярната дължина. Иначе да подложиш медно конусче накрая. Виждал съм такива , отпадък от някаква работа, абе където ползват медна ламарина или тръби.
Някои хора си слагат прозрачно фолио да си защитят фаровете , за такова не мисля ,че ще има проблеми. Ама за цветно фолио сигурно ще има проблеми.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”