Оставял ли ви е вашият Volkswagen на пътя

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Оставял ли ви е вашият Volkswagen на пътя

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 11 юли 2014 11:20

За 5 години два пъти.
Първият път трябваше да избирам-челно в един ТИР,или скок в як трап.Резултата беше счупен лагер на задно колело.Репатрак в една изключително кофти зимна обстановка.
Вторият път заради заминали пластини на ротора на алтернатора.Но бях близо до населено място.3км с ласото до сервиз.
И те така.
:mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 11 юли 2014 16:01

Ааааа, сега се сетих. На черния Голф му замина алтернатора на път за работа, стигнах на акумулатор обаче до паркинага на офиса. Отидох до близката морга, взех си алтернатор и си го смених с подръчни инструменти в обедната почивка :mhihi :mhihi :mhihi

repairman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот repairman » Пон 14 юли 2014 19:20

Passat B2 - скъсан шарнирен болт.Разстояние 50м. до вкъщи.Моя вина-тропаше отдавна.
Passat B4 ТДИ - 1.Скършена минусова клема на акумулатора.Моя вина - липсваше фиксиращата планка на акумулатора,вибрациите си казаха думата.Дотъркалях се до вкъщи без чужда помощ.
2.Скъсан маркуч за гориво към дюзите.Ножче и 10мин.време и потеглих.Моя вина - гумата старее и бяха във видимо лошо състояние.
3.Нацепен респ. прескочил ангренажен ремък. :icon_sad Нямам вина-двигателят беше обслужен без да се правят компромиси,но все пак се случи.После разбрах че не съм сам с подобни проблеми.
Като цяло - :bowdown машината се ползва всеки ден!

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Пон 14 юли 2014 20:31

Вчера за малко да ме остави на Кръстова гора!Първо блокира спирачно цилиндърче и започна да губи спирачна течност!След половин при спускане запушиха предните накладки,понеже са някакви страшни боклуци,ще видя марката и ще пиша да не купувате такива!Но в краен случай не ме остави!Прибрах се до Благоевград като доливах през половин час спирачна течност!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”