Здравейте,
Искам да ви разкажа какво ми се случи и ако може евентуално някой да ми даде съвет как точно да си търся правата и дали изобщо имам такива в дадения случай.
Ето какво точно се случи. Преди около една година ми откраднаха колата, която беше на паркинга през блока. Не я карахме много много защото имаше проблем със съединителя. В същия период брат ми беше отпуска и си беше към провинцията, а аз бях сам в София. Дори и не съм разбрал кога точно е станало и един ден както стоях в няколко човека от ГДБОП дойдоха в нас обърнаха целия апартамент без да ми кажат отначало какво е станало. Впоследствие разбрах че колата е открадната и с нея са се опитали да отвлекат някакви бизнесмени! Понеже опита е бил неуспешен са закарали колата до ИКЕА и там са се опитали да я запалят и там я намира и полицията. След ходете в СДВР снемане на отпечатъци, ДНК проби и полиграф разбраха че нито аз нито брат или семейството са замесени в цялата работа. Понеже колата се водеше веществено доказателство нямаше как да ни я върнат. Веднага уведомихме застравотелите и от там ни дадоха отговор, че няма да плащаме колата в периода докато е в следствието. От полицията също се свързаха със застрахователите, че колата действително е била открадната. След като вече ни върнаха колата в край сметка застрахователите идваха на оглед да и опишат щетите. След известно време се свързаха с нас и ни съобщиха че няма да поемат отговорност да поправят щетите и да продължим да внасяме вноските по лизинга...
Въпроса ми е дали някой е имал сходен проблем и какво мога да направя в такава ситуация?
Благаря предварително и хубав ден!

Проблем със застрахователи
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Проблем със застрахователи
varbanchev написа:След известно време се свързаха с нас и ни съобщиха че няма да поемат отговорност да поправят щетите и да продължим да внасяме вноските по лизинга...
Как точно се свързаха? Пратиха ли ви писмо по пощата? Какво пише в него? Има ли мотиви за отказ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не. Обадиха се по телефона. :)
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
По телефона може всичко да ти обещаят. По закон са длъжни да ти дадат писмен отговор. Изискай си го. Коя е компанията?
Ето това ми се случи на мен: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=377831
Ето това ми се случи на мен: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=377831
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Някой като роси си няма работа май 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Леле мале...Компания е БУЛИНС.
Така както си описал нещата не се разбира нищо.Ако има отказ за изплащане на обезщетение това става САМО писмено и има мотиви за това и не по телефона разбира се.Едва тогава може да се прецени за какво иде реч!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”