Запор или Тежести при купен автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
aliensa
Автомобил:
Двигател:

Запор или Тежести при купен автомобил

Мнениеот aliensa » Пон 28 юли 2014 21:46

Здравейте

Имам няколко питания за покупкопродажба на автомобил ако някой може да помогне ще съм много благоадрен !

Днес закупих автомобил от Пазарджик , продавача ми представи всички документи голям , малък талон ,платен данък, застраховки , преглед и тн. Подписахме договора за покупко пордажба при нотариуса и след 2-3 дни ще я регистрирам в кат Враца.
Въпроса ми е следния: понеже не проверих предварително за тежести или запори в кат Пазарджик. Тия дни ккато отида в кат Враца там ,ако има запори или тежести ще излезе ли? Защото четох ,че запори и тежести излизат само в регионалните катове на градовете .
Като цяло най-важно ми е да знам - ако след като я регистрирам един път на мое име ,а тя е имала запор към стария собственик по талон, но те не са излезли като информация в кат Враца , това би ли могло да ми навреди някак след като вече е с нова регистрация с мойте имена ?

Благодаря много !

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Re: Запор или Тежести при купен автомобил

Мнениеот Uneek » Пон 28 юли 2014 23:30

Здравей, надявам се да е чисто положението с колата ти, но ти пиша възможните варианти какви са:

Ако има запор от ЧСИ ще излезе за съжаление във всеки КАТ, и няма да може да се прехвърли на твое име, докато длъжника не се споразумее/плати при ЧСИ-то.
А ако колата има тежест (взета е под особен залог) е по-различно. Той излиза в регистъра на особените залози (ЦРОЗ) и няма връзка/не излиза в КАТ. Така че в такъв случай може да се прехвърли колата на твое име, но имай предвид че тази кола има тежести и ако кредитора стартира процедура по реда на особените залози, гориш ти (колата ти), нищо че си добросъвестен собственик.

Надявам се съм бил полезен, и всичко да е наред с колата ти :smile

aliensa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aliensa » Вто 29 юли 2014 8:28

Благодаря ти много !

Утре ще я регистрирам , че в момента съм в друг град . Искам само да те попитам как мога да направя справка за тези тежеси към ( ЦРОЗ )

благодаря !

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 29 юли 2014 9:28

https://mjs.bg/98/

Най добре се обади да попиташ, нямам представа как стоят нещата със справките...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”