е щом си в къща засей си 1-2 дървета и след няколко години ще си имаш еко-сянка.
а до тогава може да си вземеш една шатра http://praktis-online.bg/bg/Gradinska-Shatra-3x3-m--polietilen-R201/843/product/ има модели и със странични завеси

Как издържате в тая жега (като сте паркирали)
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как издържате в тая жега (като сте паркирали)
Еми и аз нямам климатик... нямам и ел. стъкла
Слагам сенника да покрива хубаво волана и като съответно ще тръгвам му е доста по-поносима температурата и отначало отварям да става яко течение, после съответно на някой светофар дигам малко джамеците, че да не зема да се схвана пък 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Проветряване му е майката. 2-3 мин. с отворени врати и т.н.
Но най-добре естествено е да лекуваш причините, а не следствията. Т.е. да паркираш на сянка, по един или друг начин.
Но най-добре естествено е да лекуваш причините, а не следствията. Т.е. да паркираш на сянка, по един или друг начин.

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Забелязвам, че повечето хора, когато ходят някъде било то на гости, да свършат някаква работа, колата задълже, трябва да му е на "ой" място. Ами може да я паркираш на 2 улици разстояние, на сянка от колкото да ти е пред очите, и да я пече жегата цял ден. То ако има да стане да ти я застържат и пред очите ти ще стане. Аз поне така правя, когато излизам с колата. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така. Прост пример 90 % от моите комшии, ако има как ще си я качат вътре във входа пред входната им врата. Отпред пред стълбите на блока я тикат, искат да влязат вътре.
Но какво да ги правиш това показва колко им е акъла и да не се занимаваш с тях да им обясняваш. Отделно имаме си тука (3-входа сме) 3-4 шофьора, които винаги паркират като "Албански тираджии" - заемат място за кола и половина, че и за две. Ей такива направо ми идва да им хвърля едно яйце върху колата и другия път да се научат как да спират. 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Мяташ едно старо, дебело одеало/юрган отгоре. Не е необходимо на цялата кола , стига да са покрити джамовете . Казвам го доста сериозно . Който му се занимава, да си ушие "половинка" от старо одеало ( да покрива само горната част със стълклата) и отгоре да е с нещо непромокаемо зашито . Хем от слънце , хем и от град може да го спаси
Недостатък - обемисто е малко , но не заема повече от сак в багажника .

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Попринцип аз имам гараж, но тя спи само там нощем. Денем е на един паркинг и няма грам сянка.. Вечер е ад в нея.. има един т.н трик за да се охлади по бързо, спускаш левия прозорец т.е на пасажерската врата излизаш от колата и с твоята врата т.е шофьорската която е с вдигнат прозорец започваш да я отваряш затваряш, бързо да се получи един вит като ветрило
така 10на пъти и се усеща доста голяма разлика.

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Johnsword написа:Попринцип аз имам гараж, но тя спи само там нощем. Денем е на един паркинг и няма грам сянка.. Вечер е ад в нея.. има един т.н трик за да се охлади по бързо, спускаш левия прозорец т.е на пасажерската врата излизаш от колата и с твоята врата т.е шофьорската която е с вдигнат прозорец започваш да я отваряш затваряш, бързо да се получи един вит като ветрилотака 10на пъти и се усеща доста голяма разлика.
Това го даваха онзи ден по новините.Едни японци го бяха пробвали и за около минута отваряне/затваряне свалиха 4 градуса

- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
master_gamgee написа:Малко особен и тъп въпрос...

а от вътре? и кажи коне, килиметри, година на производство и някоя снимка ако дадеш няма да е зле(колата е голф 3, отвън тъмносиня)

- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
stoyan0304 написа:А лятото на село.... Но там рядко ходя.
Знаем, знаем...помним темата за лошото село.

Иначе за жегата....винаги гледам да спирам на сянка, дори и да се наложи малко да ходя пеш. Навсякъде знам стратегическите места с хубава сянка.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Влизам, палим, свалям джамовете и тръгвам, първите 2-300 метра държа волана само от долния край, цялото това нещо става за минимално време 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”