Никога повече гуми DEBICA

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Никога повече гуми DEBICA

Мнениеот stefan4o » Вто 23 сеп 2014 19:00

Че те почти всички марки от по-ниския сегмент са под каскета на големите. Ама това съвсем не значи, че са хубави, колкото тях. Най ми е смешно някой гумаджия като вземе да ми обяснява как ТигАр/Дебица/Ласса било същото като онова, ама по-евтино :mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 23 сеп 2014 19:12

samo_pechka,не съм съгласен със сравнението ти на Дебица с Гуд Иър, няма място за сравнение.Едната като нова струва колкото две нови от другата.
Аз пък да кажа че съм супер мега доволен от Фриго2, невероятна гума, тази зима ще и е 4-та.Правя по около 10-15к. на зима с тези гуми и нямам забележки, в сняг копаят яко, на мокро се държат перфе.И ги карам на автомобил по-тежък от гореспоменатия Г3 с поне 200 кила.Размера е 195/65/15.Ако сега си взимам нискобюджетна гума за зимата това е Дебица Фриго 2.Преди карах с некви Клебер Крисалп НР2, първата зима добре, обаче после нема такава пластмаса и ги сложих отзад.Ако си купувам висок клас гуми това ще е или Континентал или ГудИър.
И за да съм обективен ще кажа, че 4-ти сезон карам с едни летни Корморан купувани чисто нови на над 40к. са и съм супер доволен и от тях, не са шумни, на мокро се държат добре - проблема е че млако да застудеее и стават опасни да кажем като ден като днешния, сравнително студено и мокро.Колко скрити копки съм нацелил с тях само те си знаят, четох по форумите, че били със слаби ламели, че се изтърквлаи бързо и т.н. е да но нищо от това не излезе вярно.Сега ако трябва да си купувам летни обаче не бих си взел Корморан отново заради причината по-горе а бих заложил на Фулда Еко контрол - мисля в ниския клас са добри.
На другата машина карам само с летни Гуд иър и зимни Континентал, и за там мога да кажа впечатления.И да потвърдя правилото, че колкото повече за една гума в пари толкова по-добре за колата, комфорта и не на последно за безопасността, същото правило прилагам и за накладките.
Така, че в заключение за мен Фриго 2 е отлична гума за малко пари, лично съм я изпробвал.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 23 сеп 2014 19:20

Интересното ще стане, ако се качиш на кола без един куп ел.асистенти с тая Дебика. Почти съм сигурен, че ще си промениш мнението за нея. Казвам го, щото и аз съм карал такива нови на служебна кола и си направих изводите за тая марка гуми. Те са коренно противоположни на твоите. Само на сняг си копаеха добре, доколкото помня...

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 23 сеп 2014 19:24

Археолози :mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 23 сеп 2014 19:36

stefan4o написа:Интересното ще стане, ако се качиш на кола без един куп ел.асистенти с тая Дебика. Почти съм сигурен, че ще си промениш мнението за нея. Казвам го, щото и аз съм карал такива нови на служебна кола и си направих изводите за тая марка гуми. Те са коренно противоположни на твоите. Само на сняг си копаеха добре, доколкото помня...

Колата на която ги карам е без нито един асистент (освен жената отдясно) :mhihi , няма дори ABS, наистина ако ги кача на кола с асистенти ще е по-добре :c020

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 23 сеп 2014 19:38

Важното е да си доволен , аз не бях , учуди ме ме , че
eng написа:Фриго2, невероятна гума, тази зима ще и е 4-та.Правя по около 10-15к. на зима с тези гуми
Доста сериозен пробег за зимен сезон, признавам . Ама да уточним ...да не си представител на марката :biggrin
eng написа:И ги карам на автомобил по-тежък от гореспоменатия Г3 с поне 200 кила
Тук много не ми стана ясно връзката ...
Е то ако са купени и карани из немските шосета , разринато ,чистички след всеки 5 санта сняг , може и да са екстра , ама в дивата действителност Бг -провинцията ....
За сведение , много топ марки зимни гуми със страхотни резултати от тестове , са посредствени в Русия , вече като купувам гумета за зимата , ще рова в руските сайтове за отзиви :mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 23 сеп 2014 19:55

Не съм представител на марката, работя в съвсем друга сфера :mhihi
Карам ги из Бг не в немско, и то в забитата провинция, където зимата пада сняг по половин метър (като изключим миналата зима).А теглото на автомобила визирах защото има значение дали гумата ще е на по-тежък или по-лек автомобил.Не са същите натоварвания това имах предвид.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Вто 23 сеп 2014 20:02

Аз отдавна не вярвам на немските тестове за гуми, автомобили, масла и т.н. Особено след скандала с ADAC.
Изображение

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 23 сеп 2014 20:06

chef_ss написа:след скандала с ADAC.
Колега , да дадеш линк, любопитен съм да попрочета .

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 23 сеп 2014 20:08

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Вто 23 сеп 2014 21:13

Е, вие какво сте очаквали от АДАК? То е ясно, че по-хубаво от немското нЕма, визирам VAG и Continental. :mhihi
И сега по темата: Имах Фриго 2 185/65/14, купувани от кварталния гумаджия есента на 2009-та, дота също беше 09, според мен си е много добра гума за парите си. На сняг се представяха учудващо добре, на мокро (дъжд) не чак толкова, но тогава и без това се кара много по внимателно и бавно. Така или иначе като валне малко сняг и стане киша средната скорост пада значително (особено в София) и започва адското влачене. Тогава е все тая дали си с Дайтон или Континентал. Тия гуми ги търкалях 4 сезона, после продадох колата. Миналата зима обаче, новия собственик беше минал през знак на магистралата, от тия за временни ограничения, ремонти, стеснения на пътя незнайно с каква скорост. Удря се в знака, той се разцепва, едната част минава отгоре, а другата под гумите. :horror Колата беше с потрошено предно стъкло, сцепена броня, едната предна ос седеше може би под ъгъл 70 градуса спрямо земята, джантата беше подбита и усукана и не ставаше за нищо. НА Дебиката обаче и нямаше нищо, нито балони нито деформации, прехвърли я на новата джанта. :eek

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”