Колко струва регистрация на автомобил?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Колко струва регистрация на автомобил?

Мнениеот SobieskIm » Нед 05 окт 2014 16:47

Здравейте, от доста време не съм се занимавал с регистрации и нотариуси и не съм запознат със ценовата листа, та въпросите са ми следните:

- Автомобил регистриран в БГ с номера от града в който живея - Какво правим - по спомен май само се ходи при нотариус и после в кат за смяна на талона и табели не се сменят щом е същия град - съответно какви са таксите?

-Автомобил регистриран в БГ но от друг град - отново нотариус, смяна на талон и табели - цени?

-Автомобил нов внос - ходи ли се при нотариус?Еко таксата как се изчислява?Какви други такси има и какви са те?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко струва регистрация на автомобил?

Мнениеот anonym0us » Нед 05 окт 2014 18:07

Когато колата е от един и същи град, се ходи при нотариуса, с платен данък (застраховка не ми търсиха) прехвърляте колата (моята я писах най-ниска цена 500 лева) и платих съответно по-малко за прехвърляне около 60 лева. След прехвърлянето бях в КАТ (трябва да имаш, копие на договора от нотариуса, валидна застраховка, платен данък, но на мен не ми го търсиха) - смених само талоните, излезе ми около 20 лева. И след 2 часа си ги взех. После в данъчното, да впишеш колата с новия договор (снимаш договора и големия талон) и попълваш молба има образец.
А когато колата е от друг град, се ходи пак при нотариус, прехвърля се (ако можеш да я пишеш на по-ниска цена) ще ти излезе по-евтино прехвърлянето. После се ходи в КАТ, там се минава канал, нови номера, и застраховка. Копие на талона, копие на договора. Излиза с номерата около 50 лева вскичко, сега с намалението. И пак в данъчното после!
А относно за НОВ-внос, не мога да кажа, за да не те подведа.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Нед 05 окт 2014 18:56

За нов внос, Март месец номерата ми излязоха около 50лв.(сега вече е около 30), Еко таксата беше между 260-270лв. Задължително е да има застраховка, винетка, преглед. При мен скалъпиха в автокъщата договор между мен и австриеца за покупко-продажба, и не се ходи при нотариус.

reroll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reroll » Нед 05 окт 2014 19:03

SobieskIm написа:Здравейте, от доста време не съм се занимавал с регистрации и нотариуси и не съм запознат със ценовата листа, та въпросите са ми следните:

- Автомобил регистриран в БГ с номера от града в който живея - Какво правим - по спомен май само се ходи при нотариус и после в кат за смяна на талона и табели не се сменят щом е същия град - съответно какви са таксите?

-Автомобил регистриран в БГ но от друг град - отново нотариус, смяна на талон и табели - цени?

-Автомобил нов внос - ходи ли се при нотариус?Еко таксата как се изчислява?Какви други такси има и какви са те?

Благодаря предварително!

Първи вариант:нот.такса,данък 2,5% от покупната цена,около 20 лв за талони.Задължителни ГО,бележка за данък.
Втори вариант:нот.такса,данък 2,5% от покупната цена,около 60 лв за талони.Задължителни ГО,бележка за данък,триъгълник +аптечка +пожарогасител.
И в двата варианта автомобила трябва да има валидно ГТП.
Трети вариант:над 90% продават с фактура,нотариуса отпада.260 лв екотакса,60 лв табели и номера.Задължителни ГО,триъгълник +аптечка +пожарогасител.Печелиш ГТП на канала и спестяваш от него 45лв.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Нед 05 окт 2014 19:20

За един месец се наложи да продам една,да купя друга и да регистрирам трета-нов внос.
Като купуваш регистрирана,от друг град -нотариус,оценка от застраховател-10лв.,гражданска,вноска по придобиване за общината,в която ще се регистирира-2,5% върху оценката на колата/около 12-15лв.за кола с оценка 350лв.,с платежното в банката/.Някои нотариуси ги удържат и ги внасят и изпращат платежното по пощата...Писане на договор при нотариус/може и да си го попълните вие-има готови бланки/ 50-60лв.После КАТ 50-60лв.
Като купуваш от същия град-спестяваш парите за номерата и влизането на канал.Нотариусите си взимат същите пари.
При регистрация-нов внос се плаща еко такса-265лв.,но ако направиш и ГО при тях ти свалят 10лв. от еко таксата.ГО си зависи от мощността на колата и ти търсят най-евтината застраховка/обикновено-разсрочена на 4-ри вноски/.После КАТ,канал,проверки на номерана купе и мотор,и около 50-60лв./май има някакво намаление/.
И те така...в общи линии.После,кога ще ходиш в данъчното-сам си преценяваш... :beer

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Нед 05 окт 2014 20:11

Много благодаря на всички - изясниха ми се нещата, понеже ми предстои покупка и искам да съм запознат с разходите във всеки различен случай. :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”