Изтекъл срок за издаване на НП - има ли смисъл да обжалвам?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
scoti
Автомобил:
Двигател:

Изтекъл срок за издаване на НП - има ли смисъл да обжалвам?

Мнениеот scoti » Нед 05 окт 2014 17:40

Здравейте,
моля за бърза консултация и съвет - в началото на Февруаари, 2014 г., ми написаха АКТ, но в продължение на 8 месеца не бе издадено Наказателно постановление по акта, най-вероятно защото в този период от време обжалвах НП от миналата година и съдът все още не се бе произнесъл.
В Петък, 3-и Октомври, за пореден път отидох да си презаверя Акт-а - последната заверка беше на 3-и Септември, тоесто 7 месеца след писането на Акт-а. Сега обаче ми връчиха вече НП, като дата на издаване бяха записали 26-и Юни, което за мен си е документна измама, защото пак повтарям - на 3-и Септевмри, НП в системата на КАТ не бе издадено!
Как мислите, мога ли да обжалвам, във връзка с това, че НП не е издадено в законовият 6 месечен срок? Мога ли да докажа, че до 3-и Септември такова НП не е било издадено, във връзка с това, че тогава са ми презаверили Акт-а в КАТ?

scoti
Автомобил:
Двигател:

Re: Изтекъл срок за издаване на НП - има ли смисъл да обжалв

Мнениеот scoti » Пон 06 окт 2014 21:03

Никой ли няна да отговори?

dantho.mihov
Автомобил: Polo 6 N Variant
Двигател: 1999

Re: Изтекъл срок за издаване на НП - има ли смисъл да обжалв

Мнениеот dantho.mihov » Пон 06 окт 2014 21:48

Ако имаш основания, обжалването е задължително. Защото само съда може да отмени издадения административен акт.
Ако НП не се обжалва в законовия срок, дори и да е издаден в нарушение на материалния закон, си остава в сила.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”