Въпрос за автобоя
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Въпрос за автобоя
Искам да боядисам тавана на една стара кола,за това купих боя Оргахим Авто Гланц.В магазина ме увериха,че това е т.н. боя "автоемайллак" ,която е боя + лак в едно ,но на етикета сега забелязвам пише,че се нанася с четка или валяк.Това доста ме разубеди дали въпросната боя изобщо е автомобилна боя и ако да то каква автомобилна боя се нанася с четка или валяк? Признавам бос съм в боите за това ви питам какво съм купил ?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Въпрос за автобоя
Ако на кутията има символ, че може да се пръска с пистолет, освен четката и валякът, може да се получат нещата. Само недей да я разреждаш с бензин - отначало дава страхотен гланц, ама за няколко месеца. Мисля, че АМВ беше подходящ разредител. И пак да е на оргахим.
- stypkata
Няма картинка с пистолет.И сега какво правим няма ли да мога да я пръсна тази боя ?През ум не ми е минавало,че може да съществува автобоя ,която да се нанася само с четка или валяк!!!
Кой си боядисва колата с баданарката?
А за гланца не мисля,че ще ми е проблем,защото смятам да я пастирам веднага след боядисването за да светне,защото съм сигурен,че резултата няма да е перфектен след първото боядисване.

А за гланца не мисля,че ще ми е проблем,защото смятам да я пастирам веднага след боядисването за да светне,защото съм сигурен,че резултата няма да е перфектен след първото боядисване.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Не съм много сведущ в боядисването, но си мисля, че автоемайллака не се пастира. Пастират се акрилните бои и металиците. Отивай и я връщай тая боя и вземи акрилна.
- stypkata
Не съм специалист по боите,но съм пастирал коли за продажба 4г в една бургаска автокъща и до сега не съм срещал боя,която да не може да се пастира.Ще я пробвам тази някъде на страни и ако ми хареса ефекта ще напръскам и колата с нея пък каквото стане.Тя и колата не е много ценна така че ще си подхождат с боята :)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”