амоняк и предно стъкло
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
амоняк и предно стъкло
Здравейте! Стъклата на баща ми са намазани с някаква немска гадост против запотяване, която не мога да премахна. Пробвах с всичко, което е от битовата химия за почистване на стъкла, пробвах с Меглио. Сега се сетих, че може да се пробва и с амоняк.Хазайката ми си чистеше рамките на прозорците с него. Нямам много понятие от химия, затова питам- може ми да повредя предното стъкло и дали ще има ефект. Май ще се работи с противогаз и на течение, само да стане.
- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Re: амоняк и предно стъкло
Здравей
Колега, защо не пробваш с някакъв разтворител, какъвто е Ацетона например ?
Но той- ацетона- трябва да е само върху стъклото, иначе ще разтвори боята и гумените уплътнения (някои от тях). Между другото разтворител/обезмаслител май беше и бензина.
Поздрави
Колега, защо не пробваш с някакъв разтворител, какъвто е Ацетона например ?
Но той- ацетона- трябва да е само върху стъклото, иначе ще разтвори боята и гумените уплътнения (някои от тях). Между другото разтворител/обезмаслител май беше и бензина.
Поздрави
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Re: амоняк и предно стъкло
Нямам представа от структурата на стъклото. Преди години почиствайки стъклото от боя с разредител го матирах по периферията. Беше ЗАЗ и стъклата бяха триплекс. Явно беше проникнал до ръба и влязъл в контакт с плексигласа. Това стъкло може да е същото.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”