Колеги,здравейте!Наложи ми се ,както на много други като вас,да сменям гуми и понеже състоянието на сметката ми не е цветущо,след смяна на хидравлична рейка,се спрях на възможно най-приемливата цена,но тази марка нищо конкретно не ми говори,освен че преди години по МТВ в едно...........шоу така да го нарека,ги слагаха на тунинговани автомобили!Та,става въпрос за тези гуми FALKEN ZIEX ZE914 ECORUN 205/60 R15 91 V
Ето и линк,към онлайн магазина от който ги купих: http://www.norauto.fr/produit/pneu-falken-ziex-ze914-ecorun-205-60-r15-91-v_821670.html
Та,молбата ми е,ако някой от вас е карал със същата марка,нека сподели мнение :)
Само за инфо до сега съм карал само с GOODYEAR и FIRESTONE

Въпрос за летни гуми Falken
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Въпрос за летни гуми Falken
Ами Фалкена не са лоши гуми но все пак на 13-ти декември питаш за летни гуми 

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
вече си ги купил, не разбирам какво значение биха имали мненията на когото и да било?
Ами аз карах две лета с такива гуми,само че R13. На мокър път-дори само роснало малко-особено в комбинация с прахоляк - са с лошо сцепление,не спира колата добре,става като шейна.В интерес на истината не съм напълно сигурен дали вината беше в гумите,а не в мен,тъй като, макар и в града, карах с несъобразена скорост и ми коства ремонт на предницата...Иначе на сух път проблеми със спирането не съм имал.
Аз съм карал със такива близо 5год...195-55-15..Прекрасно поведение през лятото.Ниско ниво на шум.Махнах ги защото взеха да се напукват леко но пък граифера бе почти наполовина.За съжаление при дъжд ги нямаше никакви.А при по големи локви си занасяха при висока скорост.Внимавах повече и това е....
Така,ами където живея се кара целогодишно с летни гуми,по простата причина,че не вали сняг и температурите падат много рядко под 0 градуса :)
Питам за инфо,за да знам как се държат на пътя и дали като марка си заслужават,един вид какво да очаквам от тях!
Питам за инфо,за да знам как се държат на пътя и дали като марка си заслужават,един вид какво да очаквам от тях!
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
Колегата Вълчан сигурен ли си че е този модел който си карал?Защото аз като купувах моите миналата пролет продавача ги представи за нов модел на Фалкен и смея да твърдя че се представят доста добре на мокро!
Не не.....просто като марка гума имах в предвид понеже рядко се купува тук не знам защо.Не е толкова разпространена.Новият ми VW-ъп бе наконтен със същата марка.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”