:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За едни особени изкупвачи на коли

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Re: За едни особени изкупвачи на коли

Мнениеот rado_ev » Пет 24 окт 2014 10:45

Този договор, подписан от нотариус няма да го видиш изобщо. Подписите на договора се полагат пред нотариуса. Тези купувачи ще ти представят някакъв договор с мокри печати, който при всички положения ще е фалшив. Ако ти донесат такъв договор, намираш нотариуса и проверяваш дали договорът е регистриран в тяхната документация. Иначе търсиш тези купувачи, ако изобщо успееш да ги намериш, и започваш да ги тормозиш за прехвърляне, но задължително и двете страни да бъдете пред нотариуса едновременно. Ако пък колата е разглобена намери начин да си вземеш номерата и големия талон. И най-вече успех с решаването на проблема, че си е сериозен.

Потребителски аватар
Dante681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dante681 » Вто 04 ное 2014 17:39

Тъй малко развръзка. 10 дена минаха и ги потърсих. И ги и намерих. Даже си бяха там където си оставих колата. Е колата я намаше де, но имаха вече втори договор с някой си на когото бяха продали колата по същия начин, по която я бяха взели от мен. Т.е. без нотариус. И за два пъти повече от колкото аз им я продадох. В петък имаме час (чух се и се разбрах с другия куповач) за нотариус да попишем договора за покупко-продажба между мен и третата страна. Ама нека дойде петъка и да видим тогава каква ще я бъде.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 04 ное 2014 17:55

Дано НАЙСТИНА дойде :th_up Извинявай че ще ти го кажа ама ти си си за :beat_butt2 Или ако си видиш някъде колата сваляй и номерата и в КАТ да я бракуваш icon_idea

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 04 ное 2014 17:59

Ще я види, в РПУ-то. Когато го викнат за да пише романи на А4 формат. Моя съвет е, да отидеш в Полицията, докато има още вакът да се измъкнеш, като кажеш, че е избягал и не иска да прехвърля колата. Щом са я препродали, сега тоя ще я препродаде на друг, и ти оставаш с пръст в уста. Не се обиждай, но прави това което ти казваме, защото сме го играли това хоро!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 04 ное 2014 18:57

В полицията такова внимание ще му объртнат....особено като разберат, че е взел кинтите :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 04 ное 2014 19:15

Така се трупа житейски опит...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 04 ное 2014 21:08

vucata написа:В полицията такова внимание ще му объртнат....

Защо бре колега, казваш им истината по твоята логика и това е. Поне когато отидат при тия тъмните, ще ги накарат да прехвърлят колата, че да не идват пак да ги молят, и да видиш как се оправят нещата. Казвам го защото мой приятел така си продаде голф-а, и докато отидат да прехвърлят колата, тоя казал "Забравих си личната карта" ще ида да си я взема и духнал. Ни вопъл ни стом от 2 дни! Пич-а се обадил на полицията и казал как стоят нещата, и отидоха при въпросния господин и го страхуваха и нещата се оправиха. Като ти дойдат вкъщи 3-ма униформени и ти се представят, малко гузно ще гледаш, особено ако си на маса, и ти се изсипат в неточния момент. :c020 Ако не го направи, тоя ще препродаде колата на друг, и ходи се оправяй! Но се надявам да излезе точен, ама то като бялата лястовица. Всички казват, че я има ама малцина са я виждали.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 04 ное 2014 22:26

Някой "брикет" дa се чувствa гузен :screwy A дaно мa нaдaли :mhihi

Потребителски аватар
Dante681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dante681 » Пет 07 ное 2014 9:58

Имам си догивор с подпис и печат от нотариус. И ми е малко тъпо, че тез мангали са преебали веднъж мен и веднъж новия собственик. Нестига че са му взели повече пари ами са сменили и чистоновия акумулатор със изхабен и са свили резервната гума и крика. От труга страна колата е поне в добри ръце. Човека изглежда ентусиаст и ще си я прави.
За ученето от грешките, аз моята си я научих. Надявам се и други случайни и не слуайни читатели да си го имат и те това на ум.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 07 ное 2014 10:35

Какъв е извода!? Видиш ли мангал му давай команда кръгом и ходом марш,не ти трябва да имаш работа с тях даже и два пъти повече пари от колкото струва колата да ти предлагат !

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пет 07 ное 2014 13:57

Важното е, че всичко е приключило добре. От тук натам - обица на ухото :)
Само трябва да се внимава, че аз от такива случки имам 3-4 обици :Mr Green Fun

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 07 ное 2014 16:33

И тая тема да я прочете всеки , който тръгва да продава кола, без значение на циганин или НЕциганин :exclaim

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Вто 30 дек 2014 20:09

Има обява че се продава подобно Поло на части.....в Люлин 6 срещу бл. 628. Мисля че е същото. Доста е угледно на вид.....Жалко , щях да го купя за части. Вече е почти разкостено.....

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 01 яну 2015 20:39

Stivi написа:Какъв е извода!? Видиш ли мангал му давай команда кръгом и ходом марш,не ти трябва да имаш работа с тях даже и два пъти повече пари от колкото струва колата да ти предлагат !

Именно! :th_up
Дано повече хора го запомнят, за да им е мирна главата.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 01 яну 2015 22:21

Значи хал-хабер си нямам от коли, дойде ми познат на крака и ми дава парите в ръцете, да я взима и да я кара, а пък договор да подпишем когато е удобно. Казвам му, че и да ми даде сега парите, няма да му дам ключовете. Може да я види, мога да му кажа дертовете, но не я вадя от там където съм я прибрал да му я давам, докато не видя договор, за да не ми виси на главата после ако отнесе акт, фиш или утрепе някой. Не знам авторът на темата с какъв акъл на съмнителни лица продава автомобил без нотариално заверен договор за покупко-продажба.
И при мен бяха дошли някакви съмнителни лица да питат - бутат ми парите веднага и ми дават колкото искам, ама я искали сега. Отрязах ги и ги пратих да си ходят. Парите сега не си струват главоболия и съд после, а и да й плащам до живот данъци.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”