:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Питане за пререгистриране (един и същ град)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Aз съм К2
Автомобил:
Двигател:

Питане за пререгистриране (един и същ град)

Мнениеот Aз съм К2 » Вто 27 яну 2015 1:47

Здравейте колеги, темата става ясна от заглавието, но условията мисля е добре да уточня, за да са възможно най-точни отговорите.
Гледам една много привлекаталена обява на една 3ка с ABF, само че по талон се води с АBS, от тук въпросът е: Понеже колата е със Софииска регистрация, аз също съм от София (адрес по лична карта си ми е тук и всичко точно), мога ли да не карам колата в КАТ, а само да им занеса там необходимите документи да си ми дадат 2та талона вече на мое име (колата си остава със същите номера, с които си е при сегашния собственик) и да не я карам на канала в крайна сметка да не стане проблем с, това че мотора е сменян, понеже нямам проблем да я карам и номерата в талона и на блока да не съвпадат, но не ми се ходи по технотестове да кихам пари, а колкото до прегледи и застраховки няма да имам проблем всичко там се прави при познати.

Първата кола си я купих от провинцията и като се прибрах първата работа беше да я закарам на канала и съответно смяна на номерата, но чета тук-там, че може ако си я купя от моя си регион да не се налага да ходя в КАТ с колата, а само с договор за покупко-продажба, талоните и други подобни документации.

Извинявам се, ако се повтаря темата, но се надявам на възможно най-прясна информация, а и в търсачката така и не намерих нищо като писах "пререгистрация" и подобни сходни термини.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Re: Питане за пререгистриране (един и същ град)

Мнениеот lokva » Вто 27 яну 2015 7:11

колега прочети таази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=431156
рискуваш да се вкараш в голям филм. търсете си кола с изрядна документация

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 27 яну 2015 8:14

Щом няма да сменяваш номерата, можеш само с документите да отидеш в кат да си я регистрираш

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Вто 27 яну 2015 11:46

Не е нужно да си с колата в КАТ, сменяш си талоните за половин час и си свиркаш.

golf4eto99
Автомобил: Golf II 1.3
Двигател: 2 G

Мнениеот golf4eto99 » Вто 27 яну 2015 12:01

Здравей колега.
По отношение на питането ти наистина не е необходимо да тътриш и колата до КАТ. Както един от колегите по горе писа документите на автомобила,договора и там още някои си хартийки-документчета. Това е.
Дори един колега наскоро преди 1-2 седмици си купи кола /от същия град/ и се сменя само малкия и големия талон. Дори и цената е мааалко по тънка за разлика от преди 5години /която тогава беше като че ли 25лв /

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 27 яну 2015 13:17

То, че ще я вземеш и смениш талона е ясно. Но после имай предвид, че колата остава вечно твоя или трябва да търсиш пак някой от София да я купи :c020

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Вто 27 яну 2015 13:21

Колегата stefan4o ме изпревари. Има и още нещо - хипотетично може да започнат някой ден техническите прегледи да ги правят съвестно и пак ще береш ядове. Въпрос вече на твой личен избор е.

Aз съм К2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aз съм К2 » Вто 27 яну 2015 18:52

Много благодаря за отговорите колеги, ще ги имам предвид занапред, за съжаление днес като звъннах човека вече беше продал колата, а колкото до това че си остава вечно моя с най-голямо удоволствие щях да си я карам поне 5-6 години пък после вероятно да я подаря на братчето като вземе книжка. Въпроса с прегледите не ме притеснява ни най-малко, ако не затвори моя човек пункта за ГТП мога кола с 500 коня V8мица да му закарам, която по талон е 100 коня и няма да е проблем. Проблеми със застрахователите може да има съм чувал, ако е участник в по сериозно ПТП кола чиито номер в талон и на блока не съвпадат, казвали са ми за случаи, в които отказват да изплащат, защото реално колата която те застраховат не е тази която е участник в ПТП-то (документално неизрядна е).

Отново благодаря за изчерпателните и бързи отговори!

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Вто 27 яну 2015 19:52

Смяната на талоните в София е 13 лв. към днешна дата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”