:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Mнение за добавка Антикокс на "Хадо"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dokoboy
Автомобил: фолксваген Пасат Б5
Двигател: АРТ 2000

Mнение за добавка Антикокс на "Хадо"

Мнениеот dokoboy » Пет 30 яну 2015 22:26

Здравейте колеги!С риск да ме "нахраните" ще споделя личния си опит с този продукт на Хадо- http://www.xadoshop.bg/bg/products/xado-avtohimiya-c4/antikoks-p48.html.Дължа да отбележа ,че не съм дистрибутор,нито искам да правя реклама на продукта,просто споделям как се опитах да разреша проблема на колата си.Та имам едно Митсубиши Лансер 2,0D.Колата има повишено картерно налягане и доста пуши от капака на клапаните.Масло не гори,но го хвърля във въздушния филтър.Явно има проблеми със сегменти,знаех че при предишния собственик колата е прегрява.Но си казах,че дано са само запекли и къде не съм дал 20 лв.Поръчах продукта,след няколко часа ми се обади един господин от сайта в който поръчах и се заинтересува какъв е проблема на колата.Обясни ми,че ако има механични проблеми,тоест голямо износване или счупени сегменти,нещата ще станат по-зле.И наистина оказа се прав.Това нещо разкисва всичкия нагар и налепи в по бутало и цилиндър.След като я запалих,докато изхвърли мизерията се чуваха странни звуци в мотора,а пушек от ауспуха страшен беше.Резултата е че колата осезаемо по-добре върви,но мотора не работи равномерно на ниски обороти ,претриса на моменти.Пушенето не е намаляло от капака на клапаните.Разход на масло не съм засякъл още колко е.Но предполагам че има счупени сегменти,и сега са се отворили хлабините.С една дума трябва да се отваря мотора.За мен продукта си работи по предназначение,макар че на мен хич не ми е весело.Надявам се,да съм бил полезен и се извинявам ако нещо не е наред в поста ми!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Mнение за добавка Антикокс на "Хадо"

Мнениеот lion_heart002 » Съб 31 яну 2015 6:40

Аз съм ползвал много продукти на Хадо и всичките работят просто прекрасно. Най-фрапиращото беше с един дизел,който имаше проблем с клапана за спиране на горивото в горивната помпа,колата претрисаше много сериозно при гасене. На опаковката пишеше,че намалява триенето в мотора около 20 пъти ако не се лъжа,важното е да се третира мотора при свежо масло,за да има време да поработи с него колата. Та след сипването на туй нещо тресенето намаля,ама не понеже не кюфкаше а понеже вибрациите от мотора изчезнаха,не само при гасене,но и при палене и работа на място,след това сменихме и клапана де.Друг случай с дайхатсу киоре 1.0 трицилиндрово,колата я купува жена и 15 години само си я кара и масло не е сменено нито веднъж-колата бе на 110 000км,от нея излезе около половин литър гадост,дето приличаше на катран.След смяната на маслото,обаче колата гореше по над 2 литра на 1000км.От 4000 оборота нагоре пушеше много повече от трабант и миришеше на масло в купето.След 3 дози Хадо ревитализатор в мотора разхода сега е около 2 литра на 10 000км.Така като се замисля,трябваше първо да му сипем разкоксовател,ама минало. Другото,добавка за скоростна кутия-елиминира шумовете от продължително каране с недостатъчно масло. Кутията се разшумяла,идва колата,сипваме масло-промяна имаше,но малка.Две опаковки ревитализатор и след 500 км нямаше и помен от шум а превключването стана като в масло. Страшно скептичен бях към подобни продукти(едно време с един приятел купихме МОТОР-ЪП,който се оказа пълен боклук),но Хадото работи. Смятам,че форума е за взаймопомощ и именно заради това трябва да се знае кое помага и кое-не. Много е важно да се спазват стриктно указанията за третиране-особено за добавките за двигатели-да се прави на свежо масло и топъл мотор-най-добре при смяна да се налива. Повече от 4 дози на двигател не се слагат-ако и 4 дози не помогнат-от мотора нищо не става. И никога ама никога не се сипва по повече от една доза наведнъж,специално за ревитализатора за мотора се сипваха през около 500км май дозичките.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 31 яну 2015 8:13

Извинете моя скептицизъм, но, след като прочетох това, просто копирах съдържанието тук и затворих сайта завинаги:
Възстановява износените метални части на скоростната кутия;
Възстановява геометрията на частите;

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 31 яну 2015 8:31

при това само за 4.80лв :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 31 яну 2015 10:09

Що сте толкоз скептични, може пък наистина едни нанобобулечки да лепят молекулка по молекулка върху износеното и да реметализират...

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Съб 31 яну 2015 15:47

Продукта работи.

http://mercedes-190.co.uk/topic/224840/1/

Едно време и прабабите ни са мислели,че в телевизорите има затворен човек,ама има ли? Вас ви питам. На днешно време да отричаш постиженията на химията при това в световно доказан продукт,не знам как да го нарека. Уточнявам,че винаги сме купували XADO,но не от България. Ако и при него има ментета-това вече в бг няма да ме изненада. Опитайте и пак пишете. От друга страна,ако е 4.80-със сигурност е менте,наскоро взимах за скоростна кутия е 55 лева. Но да...работи. Пак ще го напиша-РАБОТИ.

Естествено при счупени сегменти или други механични повреди не може да направи нищо-това е продукт за силно износени двигатели които все още имат някакъв шанс.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 05 фев 2015 12:34

Може ли по-простичко обяснение на това:
"Възстановява в оптимални размери /до 1.6 мм./ износените метални детайли на скоростните кутии, диференциалите и трансмисиите"
Как точно се възстановяват само износените метални детайли, без да увеличава излишно неизносените?

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Чет 05 фев 2015 18:01

Наслоява се там където има по-голямо триене-тоест износени елементи. Скоро ще купувам пак за другата кола и за мотора и за скоростите и ще направя няколко клипчета преди и след-така ще се види най-добре има ли смисъл или не. :th_up

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 05 фев 2015 19:26

lion_heart002 написа:Наслоява се там където има по-голямо триене-тоест износени елементи...

Ъ? А там, където има по-голямо триене, но няма износени елементи?

kurt 2
Автомобил: Polo fun
Двигател: AXR 2005

Мнениеот kurt 2 » Чет 05 фев 2015 20:51

А не се ли прецаква катализатора?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”