Golf 3 или Пежо 306

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 11 апр 2006 19:34

С двете ръце гласувам за голфа, неможе да няма читави просто трябва да потърсиш по-добре.

Виж във форума се продават няколко :wink:, аз с моя дори и срещу 6хил лв. не бих се разделил въпреки, че не е нищо особено

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 3 или Пежо 306

Мнениеот Sir T » Вто 11 апр 2006 22:37

synchro написа:Вземи технически по изправният автомобил. Важно е дали автомобила е потдържан, щото дори и най-здравият автомобил оставен без потдръжка е бита карта.

абсолютно съм съгласен с колегата и пропагандирам това винаги.

Имам лични впечатления от '95 Golf III GT 1.9TDI, купих го '97г. и го продадох 2005. Абсолютно безпроблемно шофиране. Чудесен автомобил. Правеше проблем с кофти нафта, получаваше се едно придърпване, но при смяна на горивен филтър се оправяше?! Много здрава и икономична кола.
Имам също и лични впечатления от '97 Peugeot 306 S16 (2.0 150hp), наистина е значително по-тясно от Golf-а вътре. Аз съм едричък ~ 100кг. и ми е малко тясно на шофьорското място, също така ми е малко ниско. Това, което ми харесва обаче ужасно много в 306 е директното управление. Колата е много повратлива и общо взето отива там накъдето я насочиш, което не мога да кажа за Golf III. Другото нещо, което харесвам в S16 е двигателя. Много пъргав и отзивчив на подаване на газ. При поддръжката нямам впечатленич, защото само карам въпросната, но със сигурност за каране тя е по-добрата кола.

marinstratev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinstratev » Пон 22 яну 2007 0:31

Може ли някой от вас фенове на да ми каже как са подредени дизеловите двигатели на пежо 306 1,9, на голф 3 и на мерцедес (само ако може някой да ми напише на коя марка кола на колко километра се прави основен ремонт на двигатела) сами ще си отговорите кое е по-доброто? Колкото до торсионите - всичко си зависи от шофйора.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 22 яну 2007 2:04

Бате тия за основния ремонт от 10 години не важат.Най-бързия пример мотора ТДИ който карам-осдновния ремонт му идва на 500-600к километри,при сипване на масло и турбината окарва поне до 400к,ама до тогава колко датчици,тръбички,клапанчета и т.н. ще смениш не е си истина.Едно е дълговечност/километрите докато омре мотора/,друго е надеждност/за тия километри колко пъти ще влеза в сервиза/.При новете коли с компютри мотора издържа много щото е от хубави материали и компа се грижи за качествен горивен процес,ама лошото е че не става за ремонт от"бай петко майстора с чука и ватенката".
По въпроса за Пежото и аз като зимах Голфа това ми беше другата алтернатива-един съвет гледай и двете щото също евтино и читаво пежо зор се намира.Иначе Пежото е по-тясно ,ама изглежда по-спортно и не е такава масова кола като голфа/ако робуваш на общественото мнение за голфаджиите/,ама вътре е доста по-скръбно от Г3

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Пон 22 яну 2007 2:31

Имал съм 2 пежа 306 много удобна кола която стои перфектно на пътя но страшно чуплива.Преди да взема пак голф карах 306 и повече няма да си купя такава,защото за една година не остана нещо което да не правя,а вярваи цените за частите далеч надвишават тези на голфа,първата 306-ца ми беше на 2 години и тя неспираше да ми кисне по сервизите но помислих че само тази е неудачна но втората направо ми спря тока от ремонти,така че мнението ми е да бягаш далеч от пежо 306. :012: :077: : vw fen

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Пон 22 яну 2007 2:41

marinstratev написа:Може ли някой от вас фенове на да ми каже как са подредени дизеловите двигатели на пежо 306 1,9, на голф 3 и на мерцедес (само ако може някой да ми напише на коя марка кола на колко километра се прави основен ремонт на двигатела) сами ще си отговорите кое е по-доброто? Колкото до торсионите - всичко си зависи от шофйора.
Незнам за каква подредба говориш но си ми градски и ела да ти покажа голф 2 1.6 дизел на 750хил. км. с оригиналните разпръсквачи и двигател,а оносно задниците на френските коли не бъди сигурен че чупенето идва от карането имал съм десетки френски коли и сега имам но нищо добро не мога да кажа за окачването било то предно или задно. :не:

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Re: Golf 3 или Пежо 306

Мнениеот simon » Пон 22 яну 2007 9:58

chriss написа:Колеги някой имал ли е Пежо 306. От известно време търся свестен Голф 3, но съм много разочарован няма свястна тройка. Иначе много ми харесват, но всичко което влиза в България е възможно най евтиното купено отвън. А на едно място, където си бях харесал Голф 3, но излезе голям дарак / водих го на човек, който разбира от коли / има много запазено Пежо 306. Човека ме посъветва да взема него / и цената е много по ниска от на Голфа. Обаче не знам с тия френски коли как е. Затова ако някой има впечатления от този модел моля да ги сподели ...
премествам в офф..
mod edit: golfer
Владо ти ли си?Един приятел има нафтово добре стъпва по пътя набира се хубаво,гори малко,мотор не е пипал,ама предмица редовно и май му идат скъпички частите.Едно време и аз гледах за пежо,но не съжалявам за голфа.Пежото отвън по ме радва честно ама търси накой корав голф гледан такъв ух на бате :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 22 яну 2007 15:37

Някой поглежда ли темата от кога е ?

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Пон 22 яну 2007 18:15

gr_kanev написа:Някой поглежда ли темата от кога е ?
Това не погледнах :oops: :oops: :oops: :oops

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”