Въпросното масло го спечелих от една игра на Шелл - пълна синтетика е, на тубата пише, че е одобрено от VW, MB и от PSA.
Предстои ми смяна на маслото на SDI мотор, да го слагам ли или да си купувам друго?

Shell Helix Ultra 5W40 - мнения ?
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Re: Shell Helix Ultra 5W40 - мнения ?
Не би трябвало да имаш проблеми .
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Предполагам, а някой карал ли е с такова? 

- combi 64hp
- Автомобил:
- Двигател:
Перфектно е. За 110 000 км и 6 г., само веднъж сложих различно от него и го харчеше. Това всичко на Шкода фабия 1.2 64 к.с.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако се съди по цената, на която го продават в бензиностанциите им трябва да е най-доброто масло евър
Иначе ако е истински Шел SDI-то трябва да мърка с него.

Иначе ако е истински Шел SDI-то трябва да мърка с него.
- siso_k
- Контакти:
Маслото го подарих на чичо ми, тъй като тубата беше 4 л., а SDI-то събира 4.5 л. Неговата Peugeot 307 1.6 HDI събирало 3.7 л. Засега е доволен от маслото, но той като цяло не кара много. За SDI-то купих Total Quarz 5/40.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В Чикаго отде ги намирате тия Пежа 307 

- siso_k
- Контакти:
Не съм от Чикаго колега - от българския му еквивалент съм 

-
- Автомобил:
- Двигател:
siso_k написа:Маслото го подарих на чичо ми, тъй като тубата беше 4 л., а SDI-то събира 4.5 л. Неговата Peugeot 307 1.6 HDI събирало 3.7 л. Засега е доволен от маслото, но той като цяло не кара много. За SDI-то купих Total Quarz 5/40.
Явно си го подарил на чичо ти от страх да не ти скапе двигатела

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
itallianeca написа:В последните години шел гонят най-високо качество и в горива и в масла.Във много сервизи на офицялни представителства на VW,в Германия и Холандия,го ползват за облузважване както на извън гаранционни,така и на гаранционни автомобили.
Леко си се объркал. Cstrol и VW имат много стабилен договор и гаранционното обслужване в Германия при официални дилъри е с масла Castrol.
Това, че Shell към днешна дата имат по-добри масла и могат да си позволят да продават по-евтино е вярно. Доказателство е преминаването от Castrol на Shell при BMW.
Аз също на единия от автомобилите ми съм с Shell Helix Ultra.
Според някои изследвания в Германия, САЩ и Русия, Shell Helix Ultra е по-добро от Castrol EDGE. Въпреки това в Германия "масовия" потребител на VAG залага на Castrol EDGE, като най-предпочитаното масло покриващо VW 504/507 спецификациите.
- siso_k
- Контакти:
Не бих го дал на чичо ми, ако мислех че е боклук. Точно обратното, но той го хареса за неговата кола, затова му го дадох. Иначе и според мен маслото е много добро, вижда се и по цената му. А и на доста места четох все добри отзиви за него, така че бих го препоръчал.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Преди 12г сложих Shell Helix + на ауди б4. Двигателят потече като лейка, след 2000 км сшених маслото и гарнитурата на картера. В Гермения беше обслужвана със същото без проблеми, но в БГ незнаем какво купуваме.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наскоро си сипах в колата шел закупено от бг,останах доста доволен.Само трябва да се поглежда на тубата кога е произведено,да не е някой дъртанян.Че на шел на калотина имаше масла на 10 години.Лично аз бих заложил на шел от бензиностанция в България,отколкото на някой ,,кастрол,, с неясен произход,ако трябва да си взимам масло от България.Шел в Германия по магазините е само полусинтетика,дори и 5/30,само по безниностанциите съм виждал пълна синтетика.Но и полусинтетиката им е много добра.За 22 евро взимам немски шел 10/40 полусинтетика,5 литрова туба.Тоест ти идва по 9 лева на литър.По ефтино и хубаво от това здраве му кажи.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
При последната смяна на масло в гаранционни условия в Еуратек сложихме Шел на 1,6ТДИ. Вече е на 17 000км и няма никакви проблеми. Кара се с удължен пробег. Между другото, освен смешния маркетинг, Шел действително тества и разработва прототипите си в F1.